logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy prawidłowo zarobiłem wtyk antenowy kątowy? Sprawdzenie ekranu i oplotu

warszawa12332167 10 Mar 2017 15:48 2361 8
REKLAMA
  • #1 16335967
    warszawa12332167
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam, niechcący ułamał mi się wtyk antenowy, oczywiście kupiłem taki sam jak był kątowy, no i zarobiłem go, jednak chciałbym wiedzieć czy prawidłowo :) oplot wywinąłem , kwestia czy dobrze że obciąłem ekran? czy również powinienem go wywinąć bo tego nie wiem i jestem ciekaw jak to powinno wyglądać z tym ekranem, tutaj fotka:
    Czy prawidłowo zarobiłem wtyk antenowy kątowy? Sprawdzenie ekranu i oplotu
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16336007
    warszawa12332167
    Poziom 12  
    Właśnie na tym filmie widzę jak oplot jest wywinięty a ekran ucięty... czyli mam go tak jak oplot wywinąć do tyłu i będzie oki?
  • #5 16336015
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 16336027
    warszawa12332167
    Poziom 12  
    no dobrze teraz ekran wywinąłem tak jak oplot ;) dziwne że każdy mowi inaczej ;p
  • REKLAMA
  • #7 16336070
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 16337402
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    Krzysztof Kamienski napisał:
    Zrobione źle !!! Ekran kabla musi posiadać kontakt z zewnętrzną tuleja wtyku !!.

To połączenie , kontakt dostanie jak założy resztę. Na wszelki wypadek to zagięcie oplotu dałbym w dół. Ja nie robię jak na filmiku a ucinam dłuższy, oplot owijam i dzięki temu mam " podwójne, pewne łączenie .
  • #9 16339279
    M.Mikolajski
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Tego typu wtyki to niestety badziewie które potrafi złamać się op.cit - przypadkowo-dodatkowo dochodzi bardzo często do ścięcia rdzenia podczas jego przykręcania, gwint jest dość lużny i aby się nie ruszał trzeba mocno dokręcić a moment ścięcia jest nie odczuwalny - wtedy lekkie ruszenie kablem powoduje zerwanie obrazu lub wogóle go nie ma gdyż traci styk w trakcie składania - są to taniutkie produkty robione na zamówienie w CHRL - lepiej zapłacić niewiele więcej za porządny metalowy wtyk który jest praktycznie niezniszczalny i zapewnia stabilne połączenie na zawsze- na zdjęciu prezentuję tego typu męski - kabel zarabiamy jak pokazały śliczne rączki na YT a następnie wsuwamy i nakręcamy aż do oporu(wewnątrz jest gwint) - i zapominamy do momentu aż padnie telewizor , dekoder itp.. -
    tego typu wtyki są również kątowe i tak samo się je montuje Czy prawidłowo zarobiłem wtyk antenowy kątowy? Sprawdzenie ekranu i oplotu008.jpg (196.84 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Czy prawidłowo zarobiłem wtyk antenowy kątowy? Sprawdzenie ekranu i oplotu009.jpg (195.65 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zapytał o prawidłowe zarobienie kątowego wtyku antenowego po jego uszkodzeniu. W odpowiedziach podkreślono, że ekran kabla powinien mieć kontakt z zewnętrzną tuleją wtyku, a oplot powinien być wywinięty. Wskazano również, że niektórzy użytkownicy preferują dłuższy oplot, co zapewnia lepsze połączenie. Zauważono, że tanie wtyki mogą być podatne na uszkodzenia, co może prowadzić do problemów z sygnałem. Użytkownik ostatecznie dostosował ekran do właściwego ułożenia, co zostało pozytywnie ocenione.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA