logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Agregat Kaltmann k-ak2500 pro

uki4 19 Kwi 2017 18:29 7101 3
REKLAMA
  • #1 16422446
    uki4
    Poziom 17  
    Ocena: 61
    Dziś nie było energii i odpaliłem agregat.
    Zauważyłem, że niektóre żarówki miały efekt migania.
    W instrukcji jest napisane, że posiada stabilizator napięcia. Agregat był obciążony Ok 400W.
    Jak sprawdzić czy stabilizacja działa ?
    Czy tv, lodówkę można też pod taki agregat podpiąć?

Sposób podłączenia agregatu:

Zostały wykręcone bezpieczniki topikowe z pionu (agregat jednofazowy) ze zwykłej wtyczki w puszce rozprowadziłem fazę na trzy żyły i mufka podłączyłem się do instalacji siłowej w domu tak, że w całej instalacji było napięcie. (A może zastosowałem nieprawidłowy sposób podłączenia do instalacji?)
  • REKLAMA
  • #2 16422531
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Kolego odnośnie stabilizacji napięcia, to jeśli wynika to z instrukcji i wypowiedzi sprzedawcy, to powinien ją mieć. Sprawdź sam, zdejmij dekiel od strony wentylatora agregatu i będzie widać, czy urządzenie je ma ( powinny być szczotki podobnie jak w alternatorze). Może należy zwiększyć obroty silnika, aby wyeliminować migotanie żarówek.

Dla Twego dobra i innych osób zapoznaj się z instrukcją obsługi agregatu, bo dużo ryzykujesz z podłączeniem zasilania domu z tego agregatu. Ponadto nie jest on zalecany do zasilania urządzeń elektronicznych.
  • REKLAMA
  • #3 16422630
    uki4
    Poziom 17  
    Jutro go rozkręcę i sprawdzę.
    Czy po podłączeniu zewnętrznego dodatkowego stabilizatora możliwe będzie podłączanie urządzeń elektronicznych?
  • #4 16425411
    uki4
    Poziom 17  
    Jednak ma ten moduł stabilizujący.
    Czy po podłączeniu drugiego stabilizatora będzie można podłączyć do agregatu odbiorniki elektroniczne?
REKLAMA