logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Team Viewer 12 na Windows Server 2016 - Licencja trial wygasa po 7 dniach

ehhhhhhh 23 Kwi 2017 16:01 1782 12
REKLAMA
  • #1 16431283
    ehhhhhhh
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam.
    Co się stało, z TeamVewier. Mam go od paru lat.
    Ostatnio zainstalowałem na maszynie z Windows Server 2016 i jest problem. Bowiem po 7 dniach wygasa mi licencja trial i program żąda kupienia na niego licencji.

Problem w tym, że nie korzystam z tego komercyjnie i wszystko co robię to zastosowania domowe, dla siebie, i edukacyjne ...

Czy to wina instalacji Team Viewer na Windows Server czy o co chodzi? Po prostu po 7 dniach pada i tyle ...
    Nie pomogło już mi nic, ani ponowna instalacja, ani instalacja starszej wersji. Nie da się - ciągle mam informacje, że mam wykupić licencję....

Związku z owym, są inne fajne programy do zdalnego łączenia się? Najlepiej aby miały współdzielony schowek czego niestety ThingVNC nie ma no i te logowanie się po IP ... a co w przypadku zmiennego IP ? lepiej jest jak na Team Viewer, mieć swoje konto na serwerze a tam przypisany sprzęt do zdalnego podłączenia się bez autoryzacji (jakieś hasła i inne bzdury)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16431328
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4845
    Team Viewer 12 na Windows Server 2016 - Licencja trial wygasa po 7 dniach

ehhhhhhh napisał:
    są inne fajne programy do zdalnego łączenia się?

https://www.mikogo.com/
    https://secure.logmein.com/home
  • #3 16431386
    ehhhhhhh
    Poziom 5  
    Ale tak jest zawsze teraz z TV ? bo nie było opcji wyboru non-commercial, commercial albo to i to ja kiedyś ...
    tylko dali trial na 7 dni ... po czym zablokowali
  • REKLAMA
  • #4 16431464
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4845
    Może instalator wykrywa komercyjny system operacyjny i z automatu tak instaluje - nie wiem, nie mam Windows Serwer.

Tak jak pisałem:
    https://community.teamviewer.com/t5/Knowledge...trial-Your-trial-period-has-expired/ta-p/5267
  • REKLAMA
  • #5 16431534
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 876
    Stać cię na licencje Servera 2016 a nie stać na licencje Teamviewera? Bez jaj.

Łączysz się z jakimś wewnętrznym PC to musisz mieć jakiegoś pośrednika właśnie dzięki takiem TV,

Tightvnc nie ma schowka? Od kiedy? Łączenie po domenie dostępne przecież tyle że musisz mieć zew ip na tym kompie do którego się łączysz. Choć zmienne IP to raczej dziwne żeby miał zew ip.
  • REKLAMA
  • #6 16431573
    ehhhhhhh
    Poziom 5  
    Mam z DreamSparka klucz systemu
    Ten studencki ... :)

Jak dają za darmo to biorę. Ale zakreślam ponownie, nie wykorzystuje komercyjnie tylko sam dla siebie + dla nauki... stąd mam też Visio ściągnięte, co się przydaje na Uczelni.
  • #8 16431674
    ehhhhhhh
    Poziom 5  
    Nie, To wszyskto jest na lokalu ... ta sama siec tyle, że nie będę biegał 2 pietra do komputera, skoro komputer stoi w piwnicy a ja na 1 piętrze ... mieszkam. Nie?

To się do niego podłączam zdalnie. Przez TV. Zresztą robię to samo dla kopa, który jest 2 pokoje dalej ... bo mi się nie chce tam iść. ;)
  • #10 16432059
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Nie mam jeszcze 12, może zmienili politykę ale daj screen.
    Miałem akcję z komunikatami o żądaniu licencji, ponieważ stwierdzono, że korzystam komercyjnie. Napisałem do nich (nie ma supportu po polsku więc musisz po angielsku jakby co), że nie zarobiłem na programie ani grosza (co jest akurat prawdą, pomagam zdalnie za free) i po kilku dniach komunikat zniknął. Może masz podobnie.
  • #11 16432120
    ehhhhhhh
    Poziom 5  
    helmud7543 napisał:
    Nie mam jeszcze 12, może zmienili politykę ale daj screen.
    Miałem akcję z komunikatami o żądaniu licencji, ponieważ stwierdzono, że korzystam komercyjnie. Napisałem do nich (nie ma supportu po polsku więc musisz po angielsku jakby co), że nie zarobiłem na programie ani grosza (co jest akurat prawdą, pomagam zdalnie za free) i po kilku dniach komunikat zniknął. Może masz podobnie.

Proszę
    Załączniki:
    • Team Viewer 12 na Windows Server 2016 - Licencja trial wygasa po 7 dniach błąd TV.png (38.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #12 16432297
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    DriverMSG podał jednoznaczną odpowiedź (wcześniej pisałem z telefonu dlatego to przeoczyłem).
    Nie ma możliwości korzystania z licencji free na Windows Serwer.
  • #13 16455822
    ehhhhhhh
    Poziom 5  
    Dzięki za pomoc.

Jednak korzystam z ThigtVNC Viewer

Tyle, że i tak nie działa współdzielenie schowka ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z licencją trial TeamViewer 12 na Windows Server 2016, która wygasa po 7 dniach, mimo że korzysta z programu w celach niekomercyjnych. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że instalator może wykrywać system operacyjny jako komercyjny, co skutkuje automatycznym przydzieleniem licencji trial. Wskazano również, że TeamViewer nie oferuje możliwości korzystania z licencji darmowej na Windows Server. Użytkownik rozważa alternatywy, takie jak TightVNC, ale napotyka problemy z funkcją współdzielenia schowka. Wskazano na konieczność posiadania zewnętrznego IP dla niektórych rozwiązań oraz na możliwość kontaktu z pomocą techniczną TeamViewer w celu wyjaśnienia sytuacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA