logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ITI 5800 BSKA - Problem z fastscan, default reset?

misiekpb 29 Kwi 2017 14:43 10740 9
REKLAMA
  • #1 16444207
    misiekpb
    Poziom 22  
    Ocena: 144
    Witam. Nie mogę przeprowadzić szybkiego wyszukiwania. Mam ściągniętą najnowszą listę przez plugin djcrash, jednakże przy próbie wyszukiwania dostaję informację "Aktywacja transpondera-czekaj" po czym "Aktywacja transpondera-niepoprawna" "koniec".
    Nie ważne, czy próbuję przeszukać NC+ Hotbird, czy NC+ Hotbird Astra, czy Polsat.
    Proszę o poradę.

I drugie pytanie, czy da się na enigmie2 zrobić coś takiego jak reset do ustawień "fabrycznych"?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16444556
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    Podmień - zainstaluj aktualną wersję plugina Fastscan.
    Ustawienia fabryczne - w jakim celu?
  • REKLAMA
  • #3 16446951
    misiekpb
    Poziom 22  
    simhak napisał:
    Podmień - zainstaluj aktualną wersję plugina Fastscan.
    Ustawienia fabryczne - w jakim celu?

Na zaś, chociażby jakbym metodą prób i błędów za dużo namieszał ;)

Jaka jest lokalizacja pluginów? Przez ftp ogarnę?
  • Pomocny post
    #4 16447058
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    W Enigmie jak namieszasz to żadne ustawienia fabryczne nie pomogą - wygrywasz image od nowa.
    Pluginy - po ftp da radę, poszukaj dcc2 do Enigmy.
  • REKLAMA
  • #5 16449260
    Darek.S
    Poziom 34  
    Ocena: 981
    Można w sieci znaleźć całe image OpenPli-86-bska-bsla-pogoda-poprawka-szyb.wyszukiwania-06.04.2017.rar ale wystarczy podmienić sam fastscan
    Załączniki:
    • FastSearch_fix_nartensen.zip (9.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 16450111
    misiekpb
    Poziom 22  
    Podmiana pluginu pomogła. Dziękuję.

A image wgram z pendrive?
  • #7 16450177
    Darek.S
    Poziom 34  
    Tak. Na sformatowanego do fat 32 wgrywasz trzy pliczki. Do tunera i trzymajac przycisk Power do sieci.. Po skończonym wgrywaniu na wyświetlaczu napis O.K.
  • #8 16450819
    misiekpb
    Poziom 22  
    A czy w przypadku np źle ściągniętego softu można uważać dekoder? Dekoder sam startuje instalacje czy strzałkami trzeba coś wybierać? Bo gdzieś kiedyś czytałem o sda sdb , itp.
  • #9 16450848
    Darek.S
    Poziom 34  
    misiekpb napisał:
    gdzieś kiedyś czytałem o sda sdb , itp.

Owszem ale chodzi w tym przypadku raczej o podmontowanie dysku twardego . A co do wgrywania enigmy to można to zrobić na kilka sposobów ale ja zawsze robiłem to poprzez pendrive'a ( mowa o nbox ). Trzeba ściągnąć oprogramowanie we właściwym formacie i są to trzy pliki: rootfs.img, kernel.img i update.img. A jak wgrać już opisałem ( może lakonicznie ale chyba zrozumiale...)
  • #10 16498064
    misiekpb
    Poziom 22  
    Fastscan podmieniony, śmiga. Dziekuję.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z przeprowadzeniem szybkiego wyszukiwania na dekoderze ITI 5800 BSKA, otrzymując komunikaty o błędach związanych z aktywacją transpondera. Po zainstalowaniu aktualnej wersji pluginu Fastscan problem został rozwiązany. Użytkownik pytał również o możliwość resetu do ustawień fabrycznych w Enigmie2, na co odpowiedziano, że w przypadku poważnych problemów lepiej jest wgrać nowy obraz systemu. Wgrywanie obrazu można przeprowadzić za pomocą pendrive'a, a do tego potrzebne są trzy pliki: rootfs.img, kernel.img i update.img.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA