logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki z mikrofonem - Słuchawki działają lecz mikrofon dziwnie się zachowuje

wrdk 01 Maj 2017 12:12 1410 2
REKLAMA
  • #1 16447578
    wrdk
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Od wczoraj a w zasadzie od dwóch dni meczę się ze słuchawkami przeszukałem cały internet i nic nie znalazłem . Ok do sedna Mam słuchawki z mikrofonem słuchawki działają super ale mikrofon reaguje tylko jak np. puszczę muzykę na youtube lub zwykłe mp3 przy próbie nagrywania samego głosy jest tylko buczenie a jak np. nagrywam swój głos i leci muzyka w tle to tylko nagra się muzyka co dziwne jak odepnę mikrofon i podlącze go do gniazda to działa ok. Przeinstalowałem nawet system z 10 na 7 ale nic się nie zmieniło.
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 16447616
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2533
    Obawiam się że winowajcą jest jack 3,5 cala zapewne słuchawki mają 4 piny a gniazdo masz 3 pin i dlatego takie kwiatki. Jeśli słuchawki podpinasz do PC to taka przejściówka powinna załatwić strawę. Rozdziela ona sygnał na 2 osobne gniazda.
    Słuchawki z mikrofonem - Słuchawki działają lecz mikrofon dziwnie się zachowuje
  • #3 16447772
    wrdk
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Chyba jednak wina jest po stronie słuchawek bo zrobiłem tak podłączyłem samego jacka zielonego od słuchawek do kąpa a mikrofon wyciągnąłem ze słuchawek i osobno podłączyłem go do takiego starego kabla co kiedyś robiłem z niego przedłużkę i działa wszystko cacy :P nie wiem chyba jakieś zwarcie się robi w nich gdy chce podłączyć oba jacki od słuchawek i mikrofonu do komputera.
REKLAMA