logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować urządzenie do wytwarzania impulsu elektromagnetycznego (EMP)?

Mrozik250 08 Lip 2017 18:32 1815 7
REKLAMA
  • #1 16575732
    Mrozik250
    Poziom 7  
    Jak zbudować urządzenie, do wytwarzania impulsu elektromagnetycznego, żeby zakłócić prace urządzeń. Jeśli by się dało, żeby zakłócić prace urządzeń. Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 16575778
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1145
    Wyobraź sobie że burza [piorun] jest takim potężnym impulsem elektromagnetycznym, i nie potrafi skutecznie zrobić specjalnego zakłócenia w dzisiejszych urządzeniach. No chyba że trafi bezpośrednio w urządzenie i w tedy po nim. Prosimy o konkrety jakie urządzenie?
  • REKLAMA
  • #3 16575824
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 749
    Mrozik250 napisał:
    Jak zbudować urządzenie, do wytwarzania impulsu elektromagnetycznego, żeby zakłócić prace urządzeń...

Niektóre typy bomb atomowych potrafią to zrobić na dość ograniczonym obszarze.
    Jak zbudować taką bombę doczytaj w internecie.
  • REKLAMA
  • #4 16575866
    Mrozik250
    Poziom 7  
    Wystarczy owinac rure czy trzeba owinac rdzen? Czy dalo by sie to przerobic zeby bez wybuchu tylko np z iskiernikiem dzialalo? Czy cos.
    W pierwszym filmiku jest zrobiony za pomoca iskiernika ale dziala po bliskim kontakcie z cewka na odleglosc kilku cm.
    Chodzi mi o zaklucenie na kilka kilkadziesiat metrow ale nie teraz teraz wystarczy mi na kilka dziesciat cm jesli sie uda bede robic testy aby uleoszyc prototyp.

Urzadzenia np nagrywarki stare telefony zeby testowac .
    Załączniki:
    • Jak zbudować urządzenie do wytwarzania impulsu elektromagnetycznego (EMP)? Screenshot_2017-07-08-19-45-19.png (504.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zbudować urządzenie do wytwarzania impulsu elektromagnetycznego (EMP)? Screenshot_2017-07-08-19-41-37.png (207.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 16575925
    ALIBABA I
    Poziom 33  
    Ocena: 531
    Jak zbudować urządzenie, do wytwarzania impulsu elektro magnetycznego, żeby zakłócić prace urządzeń. Jeśli by się dało, Witai kol . jakoś nie mogę skumać tego zakłócania elektromagnetycznego, do zakłócania urządzeń, czemu chcesz je zakłócać ?. czy ty wiesz że morze to spowodować zakłócenie pracy urządzeń ratujących życie...... karetka na sygnale i tak dalej, i tak dalej. Tzw, R-KA itd. kol. c2h5oh dobrze to ci wyjaśnił zakłócacz
    bny
    Jaki cel ? ma autor tematu, ? hm. hm. po co potrzebny jest ten zakłócacz.
  • #6 16576610
    Mrozik250
    Poziom 7  
    Może źle się wyraziłem, nie chodzi mi o zakłócenia pracy urządzeń w karetce, chodzi mi o zakłócenia pracy np.odtwarzacza płyt itp. Chodzi mi o zasięg kilku metrów. Czy dałoby się to wykonać?
  • Pomocny post
    #7 16576648
    wada

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 732
    Jeżeli życie ci niemiłe, a na pewno twoja płodność lub osób w pobliżu wykorzystaj mikrofale, czyli zmodyfikowana kuchenka mikrofalowa. Magnetron z kuchenki potrafi uszkodzić sporo elektroniki na większe odległości.
    Każdy impuls elektromagnetyczny o dużej mocy (tu kłaniają się podstawy z natężenia pola) jest bardzo szkodliwy dla organizmów żywych !
    Konto firmowe:
    Elefant
    Wagonowa 34, Wrocław, 52-231 | Strona WWW: literyzmetalu.pl
  • REKLAMA
  • #8 16577368
    Mrozik250
    Poziom 7  
    A jak przerobic taka mikrofalowke?
    Ja bede robic testy z dalszych odleglosci za posrednictwem pilota ktorym bede mogl sterowac urzadzeniem.

Moderowany przez tzok:

Z uwagi na brak świadomości zagrożenia i elementarnej wiedzy temat zamykam jako zagrażających zdrowiu i życiu autora oraz osób postronnych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak zbudować urządzenie do wytwarzania impulsu elektromagnetycznego (EMP) w celu zakłócania pracy urządzeń elektronicznych. W odpowiedziach podkreślono, że naturalne zjawiska, takie jak burze, nie są skuteczne w zakłócaniu nowoczesnych urządzeń, chyba że nastąpi bezpośrednie trafienie. Wskazano na możliwość wykorzystania mikrofali, np. poprzez modyfikację kuchenki mikrofalowej, co może uszkodzić elektronikę na większe odległości. Użytkownik dopytuje o konkretne metody budowy oraz zasięg działania, a także o możliwość zdalnego sterowania urządzeniem. Pojawiły się również obawy dotyczące etyki i bezpieczeństwa związane z zakłócaniem pracy urządzeń ratujących życie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA