logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Usuwanie linii pomocniczych w kamerze cofania, zdjęcie układu w opisie.

Podpucha728i 13 Lip 2017 18:43 5307 3
REKLAMA
  • #1 16585810
    Podpucha728i
    Poziom 2  
    Witam.

Jak w temacie, szukałem i znalazłem jeden podobny temat ale na całkiem innym układzie scalonym.

Kamerkę chcę wykorzystać w sprzęcie rolniczym, a linie pomocnicze są tam zbędne.

Poniżej zdjęcie :

Usuwanie linii pomocniczych w kamerze cofania, zdjęcie układu w opisie.
  • REKLAMA
  • #2 16586226
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6519
    Jest to zapisane w oprogramowaniu. Ze zmianą może być problemJ eżeli chcesz bez linii pomocniczych to kup normalną kamerkę. Jest wiele dostępnych na rynku chociażby samochodowe.
  • REKLAMA
  • #3 16586378
    Podpucha728i
    Poziom 2  
    DiZMar napisał:
    Jest to zapisane w oprogramowaniu. Ze zmianą może być problemJ eżeli chcesz bez linii pomocniczych to kup normalną kamerkę. Jest wiele dostępnych na rynku chociażby samochodowe.

W tym rzecz że posiadam dwie takie kamerki całkiem nowe z Aliexpress i o zwrotach niema mowy, cena takich u nas jest 3x wieksza. Licze że ktoś rozpozna chip, bo w podobnym temacie wystarczyło odciąć na jednej nodze zasilanie i kamerka startowała bez linii.
  • #4 16588289
    satanistik
    Poziom 27  
    Ocena: 760
    Układ 24c08 to pamięć na I2C. Można spróbować kupić czystą kostkę i wstawić, może procesor załaduje domyślne ustawienia i linie znikną. Kasowanie oryginalnej też pomoże ale bez programatora się nie obejdzie. Można też odczytać tę pamięć i zobaczyć co tam siedzi.
REKLAMA