Opisujac skrótowo
Układ wtryskowo elektryczny monowtrysk Bosch.
Czujnik temperatury wody (ssania) ,silnik krokowy ,czujnik halla ,i kilka innych jedna cewka siemens -prosty układ.
Od niedawna mam przypadłość jak na emeryta przystało mnie i ten samochód
Jak postoii na działce i bedzie deszcz to potem ok 10 km szarpie przy zmianie biegów szczególne 4-5 i przy dodawaniu gazu.
Leciutko szarpnie (robi się zbyt czuły.) bezpieczniej jechać lekko na sprzegle ponadto na biegu jałowym spadają mi obroty wtedy na no ok 700 set ale nie gaśnie)
Pracuje na wszystkie cylindry.
Podejrzewałem przewody kopułkę i palec(które w zeszłym roku wymieniałem) -kupiłem Boscha.
Dziś podlałem go mocno po cewce przewodach i kopułce wodą (ale nie mogę sztucznie tego wywołać)
Przebić tez nie ma nie widze ogników.
Zastanawiam się nad cewką.czujnikiem halla ,czujnikim temperatury wody (ssania)?
Ale skoro nie ma ogników to może kopułka palec ? teraz wszystko w chinach robione moze rok nie wytrzymało?
Krokowy chyba nic do tego nie ma on dostaje sygnały z ecu i tak sie ustawia .
Czy przewody nie iskrząc moga miec feller?
A może ktoś mnie naprowadzi zanim to wszystko wymienię na prózno
Ps gazu nie ma
Dziękuje za podpowiedzi
Układ wtryskowo elektryczny monowtrysk Bosch.
Czujnik temperatury wody (ssania) ,silnik krokowy ,czujnik halla ,i kilka innych jedna cewka siemens -prosty układ.
Od niedawna mam przypadłość jak na emeryta przystało mnie i ten samochód
Jak postoii na działce i bedzie deszcz to potem ok 10 km szarpie przy zmianie biegów szczególne 4-5 i przy dodawaniu gazu.
Leciutko szarpnie (robi się zbyt czuły.) bezpieczniej jechać lekko na sprzegle ponadto na biegu jałowym spadają mi obroty wtedy na no ok 700 set ale nie gaśnie)
Pracuje na wszystkie cylindry.
Podejrzewałem przewody kopułkę i palec(które w zeszłym roku wymieniałem) -kupiłem Boscha.
Dziś podlałem go mocno po cewce przewodach i kopułce wodą (ale nie mogę sztucznie tego wywołać)
Przebić tez nie ma nie widze ogników.
Zastanawiam się nad cewką.czujnikiem halla ,czujnikim temperatury wody (ssania)?
Ale skoro nie ma ogników to może kopułka palec ? teraz wszystko w chinach robione moze rok nie wytrzymało?
Krokowy chyba nic do tego nie ma on dostaje sygnały z ecu i tak sie ustawia .
Czy przewody nie iskrząc moga miec feller?
A może ktoś mnie naprowadzi zanim to wszystko wymienię na prózno
Ps gazu nie ma
Dziękuje za podpowiedzi