logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oszacowanie wartości części znalezionych w garażu

michal2142p 08 Sie 2017 16:44 963 6
REKLAMA
  • #1 16631457
    michal2142p
    Poziom 1  
    Witam. Ostatnio robiąc porządki w garażu znalazłem rzeczy załączone na zdjęciach poniżej. Miałem zawieźć je na skup złomu, ale coś mnie tknęło i zadzwoniłem do taty elektryka. Dowiedziałem się, że rzeczy poniżej są działające.

Bardzo prosiłbym społeczność elektrody o określenie co to jest i ile może być warte. Ewentualnie czy ktoś z forum nie chciałby przygarnąć ich za jakąś sumkę lub gdzie można by to sprzedać.

A jak nic nie warte to napiszcie, że na złom.

Z góry dziękuję za pomoc.

Przedmiot 1)

Oszacowanie wartości części znalezionych w garażuOszacowanie wartości części znalezionych w garażuOszacowanie wartości części znalezionych w garażu

Przedmiot 2)

Oszacowanie wartości części znalezionych w garażuOszacowanie wartości części znalezionych w garażu

Przedmiot 3)

Oszacowanie wartości części znalezionych w garażuOszacowanie wartości części znalezionych w garażu
  • REKLAMA
  • #2 16631472
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6624
    Tyle warte ile ktoś chce za to zapłacić. Praktycznie wartość złomu miedzi. Chyba, ze komuś akurat konkretna rzecz byłaby potrzebna ale o to raczej trudno.
    Najwartościowszy do wykorzystania to przedmiot 2 autotransformator sieciowy bez obudowy. Praktyczna rzecz w warsztacie po podłączeniu na wyjściu woltomierza pomiaru napięcia ~.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16631476
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1153
    michal2142p napisał:
    Ewentualnie czy ktoś z forum nie chciałby przygarnąć ich za jakąś sumkę lub gdzie można by to sprzedać.

Proponuję wystawić na forum Elektroda i na darmowym portalu zaczynającym się O kończącym się Na X a po środku jest L. Poszukaj podobnych urządzeń na forach i zorientuj się w cenie. Prawdopodobnie nie potrafisz określić czy są sprawne ogłaszaj że sprzedajesz jako stan sprawności nie znany.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16631491
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4309
    Czy masz jakieś dane autotransformatora-2 (dopuszczalny prąd lub moc), Podaj jego wymiary - średnicę podstawy i średnicę górnej części. Możliwe, że będę zainteresowany również transformatorem-1. Gdzie mogę je obejrzeć? Możesz odpisać na pw.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16631511
    DiZMar
    Poziom 43  
    vodiczka napisał:
    Czy masz jakieś dane autotransformatora-2 (dopuszczalny prąd lub moc), Podaj jego wymiary - średnicę podstawy i średnicę górnej części. Możliwe, że będę zainteresowany również transformatorem-1. Gdzie mogę je obejrzeć? Możesz odpisać na pw.

Wg mnie to taki jaki mam na warsztacie. Z obudową wymiary φ 25cm bez rączek, wysokość 13cm, z pokrętłem 16cm. Fotki w załączeniu.
    Załączniki:
    • Oszacowanie wartości części znalezionych w garażu IMG_20170808_170503.jpg (3.94 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Oszacowanie wartości części znalezionych w garażu IMG_20170808_170602.jpg (3.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #6 16631524
    DiZMar
    Poziom 43  
    Jeszcze jedna fotka
    Obahj z Łodzi więc bez problemu spikniecie się.
    Załączniki:
    • Oszacowanie wartości części znalezionych w garażu IMG_20170808_171541.jpg (368.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #7 16631536
    DiZMar
    Poziom 43  
    Jeszcze fota od dołu.
    Załączniki:
    • Oszacowanie wartości części znalezionych w garażu IMG_20170808_172527.jpg (3.32 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik znalazł w garażu kilka urządzeń elektrycznych i prosi społeczność o oszacowanie ich wartości oraz ewentualne zainteresowanie zakupem. Otrzymał odpowiedzi, że wartość przedmiotów zależy od popytu, a najcenniejszym z nich jest autotransformator sieciowy bez obudowy, który może być użyteczny w warsztacie. Użytkownicy sugerują wystawienie przedmiotów na forum Elektroda oraz na platformach sprzedażowych, a także podanie szczegółowych danych technicznych, aby lepiej określić ich wartość.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA