logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NICE HOPP FLOR brama dwuskrzydłowa+wideodomofon złe działanie.

oppat 10 Sie 2017 20:35 1434 3
  • #1 16635377
    oppat
    Poziom 2  
    Witam.
    Sam automat który założyłem działa w porządku,mam problem z właściwym działaniem napędu podczas otwierania bramy z wideodomofonu.
    Z domofonu wychodzą dwa przewody które podłączyłem w centrali na stykach PP w ustawieniach pierwszego poziomu ustawiłem
    L7 aktywna (krok po kroku) w drugim poziomie ustawiłem l2 (krok po kroku) i l3 (otwarcie-zamknięcie-otwarcie-zamknięcie)
    i brama wykonuje tylko manewr otwarcia,nie można ją zamknąć z pozycji domofonu.
    Próbowałem również podłączyć domofon na styki OPEN centrali,ale niema w ogóle żadnej reakcji.
    Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Pozdrawiam.
  • #2 16635463
    rafcio_21
    Poziom 29  
    Ocena: 294
    sprawdź impuls z domofonu ile trwa może jest za długi i brama głupieje sprawdź też czy po wypiciu tych kabli z domofonu i zwieraniu styków w sterowniku bramy zworką brama działa prawidłowo.
  • #3 16635721
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 948
    Niepotrzebnie zmieniałeś w pierwszym poziomie L7. Ma być nieaktywna...
  • #4 16636037
    oppat
    Poziom 2  
    Witam.
    Wypiąłem te dwa przewody od domofonu i zwarłem styki,w dalszym ciągu brama tylko wykonuje manewr otwarcia,chyba wina leży po stronie centrali (może coś mam źle ustawione).
    Pozdrawiam.

Dodano po 4 [minuty]:

Marek J. napisał:
    Niepotrzebnie zmieniałeś w pierwszym poziomie L7. Ma być nieaktywna...

Sprawdzę to jeszcze,ale jak dobrze pamiętam aktywowałem tą funkcję bo też mi nie zamykało bramy (trochę się zakręciłem w tych wszystkich próbach)...dzięki sprawdzę.
    Pozdrawiam.
REKLAMA