logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć domofon do Nice Hopp, by otwierać oba skrzydła? Plus zwiększenie zasięgu pilota

btl5 07 Kwi 2019 16:16 2268 4
  • #1 17891488
    btl5
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Witam
    Koledzy posiadam napęd do bramy firmy nice hopp z centrala poa3 i mam problem z podłączeniem domofonu. Tzn podłączyłem domofon pod styki open w centrali i działa tylko, tak ze otwiera się 1 skrzydło bramy. Co zrobić żeby otwierały się oba ??
    Proszę o informacje czy pod te styki ma być podłączony czy może pod inne ??

Jak tanim kosztem zwiększyć zasięg pilota do bramy ??
  • #2 17891546
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3613
    Przycisku domofonu nie podpinasz do OPEN tylko do P.P.
    Poprawienie zasięgu najprościej przez dołożenie zewnętrznej anteny - umieszczonej jak najwyżej i jak najdalej od metalu bramy. Na A...o są gotowce z zarobionym kablem poniżej 50 zł. A może masz antenkę w lampie tylko o tym nie wiesz ? Są modele firmowej lampki Nice - Lucy - z wbudowaną anteną. Antenkę podpinasz koncentrykiem do zacisku na dole centralki po lewej stronie odbiornika (zacisk z symbolem antenki ).
  • #3 17896162
    btl5
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Dziękuje kolego za pomoc, podłączyłem pod styki P.P. i wszystko działa prawidłowo. Dodatkowo zamówiłem antenę jak przyjdzie i zamontuje to zdam relacje.
  • #4 18128022
    Karolmac
    Poziom 1  
    Zakupilem dodatkowe urzadzenie na kaarte sim. Jak mam podlaczyc do ccentralki? Domofon jest podlaczony do sbs. Urzadzenie Sim zasilam przez styk sbs i close. A kabelki podajace sygnal z karty Sim dokad podlaczyc? Do open? I czy jesli domofon lorzysta z wtyku sbs to moze urzadzenie byc zasilane z tego wtyku?
  • #5 18128659
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    Karolmac napisał:
    Zakupilem

I jak czytam resztę kolegi pytania, to odnoszę wrażenie, że swoje kolega już zrobił.Teraz chyba czas na skorzystanie z naszej bazy firm. Tak naprawdę będzie lepiej.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/companies.html
REKLAMA