logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezprzewodowy czujnik otwarcia drzwi

Jacek_P. 16 Sie 2017 12:15 3726 6
  • #1 16644997
    Jacek_P.
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam
    Zwracam się do kolegów z prośbą o pomoc w doborze sprzętu który spełni moje oczekiwania.
    Mianowicie potrzebuję coś w rodzaju bezprzewodowego kontaktronu wraz z sygnalizatorem. A dokładniej sprzęt chciałbym zamontować w sklepie ponieważ zdarzają się przypadki że w momencie gdy Pani ekspedientka wychodzi na zaplecze do sklepu wchodzi ktoś i giną pojedyncze sztuki napojów procentowych:-)
    Podciągnięcia przewodów do drzwi raczej nie ma możliwości. Dlatego szukam zestawu który składałby się z bezprzewodowego kontaktronu zamontowanego na drzwiach wejściowych oraz sygnalizatora który byłby umieszczony na zapleczu który sygnalizowały by wejście do sklepu. Odległość sygnalizatora od drzwi to około 15 metrów. Do sygnalizatora bez problemu mogę bez problemu dociągnąć zasilanie. Problemem jest właśnie kontaktron.
    Orientowałem się że całe centrale alarmowe posiadają taką funkcję lecz szczerze mówiąc inwestować minimum 1000 zł na taki cel aby korzystać tylko z tej funkcji to troszkę dużo dlatego szukam tańszego rozwiązania.
    Będę bardzo wdzięczny za pomoc :-)
    Pozdrawiam
  • #2 16645035
    czareqpl
    Poziom 33  
    Ocena: 580
    Poszukaj sobie jednokanałowego zdalnego sterowania.
    Kontaktron kupisz oddzielnie.
    Zasadniczo chodzi o to aby przycisk od pilota zdalnego sterowania był zwierany gdy drzwi zostaną otwarte.
  • #4 16645147
    bhtom
    Poziom 39  
    Ocena: 604
    Witam,

Oprócz kontaktronu pomyślałbym nad czujką ruchu. Sam kontaktron może nie zdać egzaminu, wystarczy, że jedna osoba nie domknie drzwi, a druga już wejdzie bez naruszania kontaktronu. Poczytaj o czujnikach z oferty Elmes-u:
    http://www.elmes.pl/pl/kategorie-produktow/detektory i do tego odbiornik z ich oferty no i jakiś sygnalizator z regulacją głośności, np: https://www.itchome.pl/sawa-2r-sygnalizator-wewnetrzny-akustyczny-regulowany-p-2816.html
    Oczywiście potrzebny będzie jeszcze zasilacz.

Pozdrawiam.
  • #5 16686406
    fad
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Podepnę się pod temat z małym pytaniem. Także chodzi o piwnicę. Czy znajdę taki zestaw alarmowy z przynajmniej jednym wejściem do którego byłby podpięty kontaktron od drzwi. Alarm bez żadnej syreny tylko powiadomienia poprzez GSM na tel. W pomieszczeniu posiadam AC 230V. Najlepiej coś w przedziale do ok. 200 zł.
  • #6 16686458
    Zbigniew 400
    Poziom 38  
    Ocena: 794
    Visitor chime. Poszukaj.
  • #7 16686470
    fad
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Zbigniew 400 napisał:
    Visitor chime. Poszukaj.

Tyle co zauważyłem że to urządzenie jest z czujnikiem ruchu, ja chciałbym to na kontaktronie. Po drugie posiada gong, a ja nie chcę żadnych dźwięków w piwnicy tylko powiadomienie na telefon. I nie trafiłem na urządzenie z modułem GSM.

A co powiecie o zestawie Satlink VS-GSM10AB? Wiem że to chińszczyzna ale czy coś warte? Lub chyba coś lepszego typu ELMES CB32 + kontaktron?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje bezprzewodowego czujnika otwarcia drzwi (kontaktronu) z sygnalizatorem do sklepu, aby zapobiec kradzieżom, gdy ekspedientka wychodzi na zaplecze. Wskazano, że nie ma możliwości podciągnięcia przewodów do drzwi. Uczestnicy dyskusji sugerują różne rozwiązania, w tym jednokanałowe zdalne sterowanie z osobnym kontaktronem, urządzenia typu sygnalizator wejścia z czujką PIR, a także czujniki ruchu. Proponowane są również konkretne produkty, takie jak urządzenia od Elmes oraz sygnalizator akustyczny od Itchome. Użytkownik rozważa zestaw Satlink VS-GSM10AB oraz ELMES CB32 z kontaktronem, jednak ma wątpliwości co do jakości chińskich produktów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA