logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica Minolta Bizhub C203 - wysypujący się developer po wymianie modułu bębna

drukserwis 23 Sie 2017 17:15 1473 4
REKLAMA
  • #1 16659042
    drukserwis
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Witam

Czy spotkał się ktośKonica Minolta Bizhub C203 - wysypujący się developer po wymianie modułu bębna z takim problemem - po wymianie w module bębna Konica minolta bizhub c203 przesypuje mi developer - czasami jest tak, że jest OKI i działa bez problemu a czasami właśnie przesypuje go jak na zdjęciach.
    Może ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z tym poradził.
    Konica Minolta Bizhub C203 - wysypujący się developer po wymianie modułu bębna
  • REKLAMA
  • #2 16659275
    JJL- Partner
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Spotkałem się z podobnym zachowaniem gdy bęben się nie obracał sprawdź napęd. ślizgał się element napędu bębna - może to coś pomoże
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16667826
    Wywial
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Obstawiam ze moduł juz swoje przeżył , wymiana.
    Ew. możesz zdjąć w serwisie trochę nałożenia.
    Ale przed tym moduł rozebrać oczyścić elektrodę, sprawdzić czy nie ma wałek developera luzu.
  • #5 16668180
    drukserwis
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    JJL- Partner napisał:
    Spotkałem się z podobnym zachowaniem gdy bęben się nie obracał sprawdź napęd. ślizgał się element napędu bębna - może to coś pomoże

Sprawdzałem tu jest wszystko OKI - zakładasz drugi moduł inny i jest też OKI

Dodano po 1 [minuty]:

henryxxl napisał:
    Który przebieg zespołu?

Dokładnie moduł zrobił oryginalny przebieg czyli (1) i drugi po wymianie samego chipa - teraz nowy OPC i nowy chip i nowy developer

Dodano po 1 [minuty]:

Wywial napisał:
    Obstawiam ze modły juz swoje przeżył , wymiana.
    Ew. możesz zdjąć w serwisie trochę nałożenia.
    Ale przed tym moduł rozebrać oczyścić elektrodę, sprawdzić czy nie ma wałek developera luzu.

Kodami też nic nie daje niestety - na drugim chodzi idealnie.
REKLAMA