Witam.
Walczę z ww motocyklem.
Aktualnie nie mam iskry. Zasilanie do modułu przychodzi z czerwonego, białego oraz czarnego kabelka z osobnej cewki zasilania AC CDI więc występuje tylko podczas kręcenia rozrusznikiem.
Wartość napięcia ( oczywiście zmiennego ) na odpiętym module:
czerwony-czarny 100V ( 350ohm )
biały- czarny 100V (350ohm)
czerwony biały 5V (4.5ohm)
Po podłączeniu modułu, w każdej kombinacji ok 5V. Zwarć na module na tych przewodach zasilających nie ma. Regulator odpięty, przewody z impulsatora także ( z podłączonymi nie ma różnicy, napięcia takie same)
Wymieniłem cały stator ("słoneczko" z cewkami) - napięcia i rezystancje bardzo zbliżone do siebie na obu zestawach - sprzedawca zapewniał, że sprawne.
Pytanie główne. Jak mogę w domowych warunkach zasilić moduł?
Przypuszczam, że bezpośrednio z gniazdka sieciowego 230V zmiennego odpada?
W załączniku schemat instalacji, bardzo słabej jakości, ale tylko taki znalazłem w sieci
Walczę z ww motocyklem.
Aktualnie nie mam iskry. Zasilanie do modułu przychodzi z czerwonego, białego oraz czarnego kabelka z osobnej cewki zasilania AC CDI więc występuje tylko podczas kręcenia rozrusznikiem.
Wartość napięcia ( oczywiście zmiennego ) na odpiętym module:
czerwony-czarny 100V ( 350ohm )
biały- czarny 100V (350ohm)
czerwony biały 5V (4.5ohm)
Po podłączeniu modułu, w każdej kombinacji ok 5V. Zwarć na module na tych przewodach zasilających nie ma. Regulator odpięty, przewody z impulsatora także ( z podłączonymi nie ma różnicy, napięcia takie same)
Wymieniłem cały stator ("słoneczko" z cewkami) - napięcia i rezystancje bardzo zbliżone do siebie na obu zestawach - sprzedawca zapewniał, że sprawne.
Pytanie główne. Jak mogę w domowych warunkach zasilić moduł?
Przypuszczam, że bezpośrednio z gniazdka sieciowego 230V zmiennego odpada?
W załączniku schemat instalacji, bardzo słabej jakości, ale tylko taki znalazłem w sieci