logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot Expert 1.6 HDi 90k - Błąd niskiego ciśnienia paliwa po rozgrzaniu silnika

Zmisio1975 08 Wrz 2017 21:37 1869 2
REKLAMA
  • #1 16689058
    Zmisio1975
    Poziom 2  
    Witam mam problem z peugeot expert 1.6hdi.
    Na zimnym silniku pali, jeździ.
    Jak się rozgrzeje paliwo, wyskakuje błąd niskie ciśnienie paliwa.
    Wymieniłem wtryski - przelewały, filtr paliwa ,błąd się pali nadal.
    Mechanik obstawił pompę wtryskową - wymieniona. Nadal jak się rozgrzeje to samo.
    Wymieniony czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej - nie chce odpalić.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16689658
    sulof1601
    Poziom 26  
    Ocena: 281
    Witam.No dobrze,komputer pokazuje niskie ciśnienie paliwa czyli ile?Wtryski wymienione na jakie- nowe?regenerowane?czy używki?jeśli ta ostatnia opcja...........to szkoda czasu na zastanawianie się nad tym problemem a poza tym podajesz zbyt mało danych jeśli chodzi o tego typu awarię bo samo sczytanie kodów usterek to dopiero wierzchołek góry.
  • #3 16691545
    Zmisio1975
    Poziom 2  
    Witam wtryski zostały wymienione na regerenowane. Ciśnienie paliwa nie wiem jakie jest - nie jestem mechanikiem , Komputer podaje tylko niskie ciśnienie paliwa.
    Usterka polega na tym że na zimnym silniku samochód zapala jeździ ma moc. Jednak jak się rozgrzeje wyskakuje check i komunikat faulity . Samochód nie ma mocy, na niskich obrotach można jechać, jednak nierówno pracuje., każde wzniesienie gaśnie. Obstawialiśmy czujnik na listwie wtryskowej. Wymieniliśmy na nowy kupiony na allegro za 149zł . Samochód nie chce odpalić, mechanik stwierdził że paliwo nie dochodzi do listwy. Podpięcie pod komputer - nie widać czujnika.
REKLAMA