logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Zapaliła mi się kontrolka airbag w citroenie C2

Maciej03 09 Wrz 2017 23:00 5160 7
REKLAMA
  • #1 16690766
    Maciej03
    Poziom 2  
    Cześć,mam taki problem ostatnio jak odpalałem samochód citroen c2 zapaliła mi sie kontrolka airbag i nie mam wspomagania w kierownicy i nie wiem co zrobic... ( mam problem z akumulatorem i ładowałem go wczesniej i było okej a teraz ładowałem i wyskoczyła kontrolka )
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16690871
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5051
    Wygląda na to że brak ładowania czyli zbyt niskie napięcie przez co niektóre systemy przestają pracować poprawnie.
    Zacznij od naprawy układu ładowania.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16690988
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Ocena: 1075
    Jak ładowałeś ten akumulator? W samochodzie, czy wyjęty? Jeżeli w samochodzie to czy odłączyłeś akumulator od instalacji w samochodzie?
  • #5 16691142
    Maciej03
    Poziom 2  
    Wawrzyniec napisał:
    Jak ładowałeś ten akumulator? W samochodzie, czy wyjęty? Jeżeli w samochodzie to czy odłączyłeś akumulator od instalacji w samochodzie?
    Akumulator był odłączony ładowałem cały dzień pojechałem w jedno miejsce z powrotem pozniej ch udałem odpalić i dupa wiec musze kupić nowy akumulator ale mam nadzieje ze zniknie airbag kontrolka
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16691158
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6666
    Nic nie kupuj tylko sprawdź ładowanie. Miernikem.
  • Pomocny post
    #7 16691188
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3857
    Airbag sam nie zniknie. A już odliczanie aku i problem z zasilaniem w citroenie to proszenie się o drogie kłopoty...
  • Pomocny post
    #8 16691615
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5051
    To nie VAG, jak będzie wszystko ok w układzie AIRBAG to lampka sama zgaśnie.
    Masz problem z ładowaniem o którym Ci napisałem wcześniej.
    Nie wymieniaj akumulatora tylko napraw ładowanie.
    Wymienisz akumulator bez naprawy ładowania i będzie dokładnie to samo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kontrolką airbag w Citroenie C2 oraz brakiem wspomagania w kierownicy, co wystąpiło po ładowaniu akumulatora. Odpowiedzi sugerują, że problem może być związany z niewłaściwym ładowaniem akumulatora, co prowadzi do niskiego napięcia i nieprawidłowego działania systemów. Zaleca się podłączenie pojazdu do interfejsu diagnostycznego w celu odczytania błędów oraz sprawdzenie układu ładowania, zanim podejmie się decyzję o wymianie akumulatora. Wskazano, że kontrolka airbag nie zniknie sama, a problemy z zasilaniem mogą prowadzić do kosztownych napraw.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA