logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C460FW - Zacięcie papieru po wymianie fusera

lukpio3 09 Wrz 2017 23:11 3744 11
REKLAMA
  • #1 16690787
    lukpio3
    Poziom 21  
    Ocena: 169
    Witajcie,
    Byłem zmuszony wymienić fuser w swoim urządzeniu wielofunkcyjnym samsung C460FW ponieważ stary uległ uszkodzeniu mechanicznemu. Fuser wymieniłem, drukarkę poskładałem, nie było to nic skomplikowanego. Po wymianie fusera, drukarka podczas drukowania pobiera sobie papier z zasobnika który po chwili się zacina. Staje on dokładnie w miejscu zaznaczonym na zdjęciu:
    Samsung C460FW - Zacięcie papieru po wymianie fusera

Czy podczas wymiany mogłem popełnić jakiś błąd? Kurcze, tylko papier do fusera nawet nie dociera. Patrzyłem czujniki i też działają prawidłowo, żaden się nie blokuje. Zrobiłem nawet reset do ustawień fabrycznych ale niestety bezskutecznie. Dalej zacina papier w tym samym miejscu pomimo tego że nie ma tam absolutnie żadnej przeszkody, po prostu staje i koniec.

Jeszcze dodam że na stronie konfiguracyjnej drukarki leci błąd M2-1210.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16986603
    vidmo80r
    Poziom 1  
    Kolego czy poradziłeś sobie z tym problemem ?
    Jeżeli tak to podpowiedź bo mam ten sam problem, kartka staje mi w tym samym miejscu.
  • #4 16987074
    Imprimarex
    Poziom 24  
    Ocena: 204
    Trzeba sprawdzić co zacina ten papier. Może to być ząbek plastikowy, może tam coś wpadło i blokuje kartkę.
    Prosimy o zdjęcie zaciętego papieru, wówczas coś podpowiemy.
  • REKLAMA
  • #5 17130573
    rysioflu
    Poziom 1  
    Witam, mam ten sam problem. Papier zatrzymuje sie dokładnie w tym samym miejscu. Jezeli otworze tylna klapke, zablokuje czujnik otwarcia klapy i docisne lekko ta rolke transferową to wszystko idze tak jak należy. Prosze o porade...
  • REKLAMA
  • #7 17858063
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    Zrób zdjęcie z zacietą kartką
  • #10 17865494
    brynek
    Poziom 20  
    Ocena: 60
    Papier nigdy się nie zawija. Zatrzymuje w tym miejscu co na zdjęciu. Po wyjęciu chwile działa i potem znowu to samu.
  • #12 18634189
    lukpio3
    Poziom 21  
    Ocena: 169
    Drukarka poszła do serwisu. Rozwiązali problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienił fuser w drukarce Samsung C460FW, po czym wystąpił problem z zacięciem papieru w określonym miejscu. Pomimo sprawdzenia czujników i resetu do ustawień fabrycznych, problem nie został rozwiązany. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy papier nie zaczepia się o ząbki plastikowe, czyszczenie rolek, oraz zwrócenie uwagi na ewentualne przeszkody w mechanizmie. Użytkownik ostatecznie wysłał drukarkę do serwisu, gdzie problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA