logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pad Logitech F710 nie wykrywa

Judzik 11 Wrz 2017 11:14 10071 4
REKLAMA
  • #1 16693065
    Judzik
    Poziom 2  
    Witam otóż niedawno nabyłem pada Logitech F710 wszystko śmigało do momentu aż zainstalowałem Windows 8.1 jak zainstaluje sterownik to pada wykryje i jest ok do momentu gdy wyłączę komputer lub przełączę suwak na Xinput to wtedy dioda mruga i go nie wykrywa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16694702
    Judzik
    Poziom 2  
    niestety to nie działa

Dodano po 5 [minuty]:

dziala poprawnie tylko jak suwak jest ustawiony na D a jak przesune na X to nie dziala
  • REKLAMA
  • #4 16730614
    pause
    Poziom 11  
    Hej! znalazłem sposób na łączenie pada po restarcie i cały czas w Windows 10 tak jak powinno to działać. Sposób jest prosty. Pobieramy sterowniki do pada ze strony Logitech. Instalujemy sterowniki ale po wypakowaniu ich przez instalator nie zakańczamy instalacji tylko wchodzimy w C:\\users\nazwaużytkownika\app data\local\temp\ i kopiujemy folder pftDA73.tmp np. na pulpit. wchodzimy w panel sterowania -> system -> menedżer urządzeń i po podłączeniu pada znajdujemy 3 urządzenia o nazwie logitech hid device/game device itp. najczęściej w zakładce HID lub usb. odinstalowujemy im sterowniki i wybieramy skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Zobaczymy wtedy na początku listy 3 nieznane urządzenia i instalujemy im ręcznie sterowniki kolejno z 3 plików zawartych w folderze pftDA73.tmp. Jeżeli zobaczymy, że na zainstalowanym urządzeniu jest wykrzyknik to wybieramy inny z 3 sterowników aż będziemy mieli wszystkie urządzenia w zakładce HID bez wykrzykników. Przed każdym rozpoczęciem grania należy aktywować pada naciskając obojętnie który analog. Aha przełącznik musi być na "D". Pozdrowienia.

Dodano po 3 [minuty]:

P.S.
    Sterowniki wybierać z foldera \pftDA73.tmp\2b-LGS-x64\Common64\Logitech\WMDrivers\
  • #5 16730715
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15466
    @pause Post nic nie wnosi, folder rozpakowywania u każdego jest inny, zresztą w jakim celu usuwać i instalować sterownik skoro zrobił to instalator produktu?
    pause napisał:
    przełącznik musi być na "D".

Czytałeś co napisał Autor?
    Judzik napisał:
    dziala poprawnie tylko jak suwak jest ustawiony na D a jak przesune na X to nie dziala
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA