Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A4 B5 1.8 APT - Cewka zapłonowa

Przemek.1997 12 Sep 2017 20:49 3234 9
    Przemek.1997
    Level 16  
    Witam, w swojej audi mam taką cewkę jak na zdjęciach poniżej, chciałem się zapytać czy te krótkie fajki też się wymienia? Na internecie znalazłem tylko te 2 kable. Czy te krótkie to zwykłe fajki czy to musi być jakaś konkretna?

Audi A4 B5 1.8 APT - Cewka zapłonowaAudi A4 B5 1.8 APT - Cewka zapłonowa
    alexplus
    Level 16  
    Kup najlepiej oryginał albo zamiennik.
    Przemek.1997
    Level 16  
    Ale że całą cewkę? Czy dokupi te same krótkie?
    Przemek.1997
    Level 16  
    A mają one jakąś fachową nazwę? Bo nie mogę znaleźć...
    Przemek.1997
    Level 16  
    Witam ponownie, chciałem się zapytać jakie wartości powinny być na biegu jałowym w bloku pomiarowym 026 w VAGu? Podłączyłem komputer i mam mniej więcej takie wartości:
    1 i 2 cylinder 1-1,29V oraz 3 i 4 cylinder 0,7-0,9V na biegu jałowym. Czy te wartości są prawidłowe? I czy ta rozbieżność ma jakiś wpływ na pracę silnika? Dodam że cewkę zapłonową mam jedną z dwoma kablami zapłonowymi na 1 i 2 cylinder. Czy te wartości świadczą o padniętych kablach zapłonowych?
    Drugie pytanie mam odnośnie przepływomierza, w aucie jest przepływka Boscha, jakie wartości prawidłowe powinien mieć przepływomierz w tym silniku? Silnik 1.8 APT 125km.
    Trzecie pytanie mam odnośnie podciśnienia w kolektorze ssącym/dolotowym. Jaką powinno mieć wartość w tym silniku?
    Pytam ponieważ ostatnio zauważyłem że auto zaczęło więcej palić, znajomy mówił mi żebym sobie to sprawdził ale nie znam prawidłowych wartości. Proszę o pomoc
    Przemek.1997
    Level 16  
    Wiadoma sprawa a co do stylu jazdy to muskam po gazie a spalanie 11-12l/100 km. Po za tym chcę sprawdzić te rzeczy a wszystkiego nie wiem stąd moje pytania.
    PS. Po Twojej mowie wynika że już zima. To nie chce pomyśleć ile będzie mi palił na mrozach...
    Przemek.1997
    Level 16  
    Witam ponownie, mam pytanie odnośnie błędu 16486-mass air flow sensor (g70) signal too low. Błąd ten wyskakuje co jakiś czas. Dodatkowo zauważyłem że auto więcej pali. Czy świadczy to o padniętym przepływomierzu? Sprawdzałem w blokach pomiarowych to na biegu jałowym pokazuje 3,64mg/s czyli w normie(czytałem że powinno być 2-5mg/s) natomiast przy ok 5 tys obrotów powinno być ok 100mg/s (liczone ze wzoru 0,8*125(moc auta)) a jest miedzy 20 a 30mg/s. Proszę o pomoc.