logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wifibox+ brak internetu - Brak dostępu do NC+GO TV,Radio+

maniek8484 13 Wrz 2017 17:34 7650 12
REKLAMA
  • #1 16697307
    maniek8484
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Posiadam WiFi Premium Box+ jako główny dekoder w nc+,a dodatkowym jest wifibox.Cały zestaw działa w opcji multiroom,dekodery widzą się w sieci i na dodatkowym odbieram kanały.Natomiast na wifibox nie działa internet(nc go tv,radio+).Próbowałem różnych połączeń(przewodowo,bezprzewodowo,naprzemiennie).Mój problem polega na konfiguracji dostępu do internetu na Wifiboxie.
    Internet światłowody-router ZXHN F660.
    Router TL-WR841N ustawiony jako punkt dostępowy.
    Konfiguracja dekoderów-automatyczna.
  • REKLAMA
  • #2 16699609
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 16701253
    maniek8484
    Poziom 10  
    Byłem w AP i stwierdzili,że dekoder sprawny,że to ja coś źle konfiguruję.Podłączyłem przez hotspota i NC+GO TV ruszyło.Czyżby w mojej sieci było coś nie tak?
  • #4 16735565
    maniek8484
    Poziom 10  
    Widzę,że nikt nie ma pomysłu.
  • REKLAMA
  • #5 16735783
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15528
    Podłącz dekoder bezpośrednio do zyxela i sprawdź.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 16738555
    klopsik_wieprzowy
    Poziom 10  
    A czy TP Link ma połączenie z internetem, są do niego podpięte inne urządzenia i na nich internet działa ?
  • #7 16741580
    maniek8484
    Poziom 10  
    sosarek napisał:
    Podłącz dekoder bezpośrednio do zyxela i sprawdź.

Nadal nic.

klopsik_wieprzowy napisał:
    A czy TP Link ma połączenie z internetem, są do niego podpięte inne urządzenia i na nich internet działa ?

TP Link ma połączenie z internetem i urządzenia podpięte do niego mają dostęp do neta.
  • #8 16743629
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 16744000
    Antenak
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Kolego spróbuj dekoder cofnąć do fabrycznych po czym ponownie ustaw połaczenie
  • #10 16745176
    maniek8484
    Poziom 10  
    Ustawienia fabryczne nic nie dają.
  • #11 16745805
    Antenak
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Więc reklamuj sprzęt.
  • #12 17065720
    maniek8484
    Poziom 10  
    Reklamacja nic nie daje,a to dlatego,że u nich dekoder ma połączenie z internetem.Wychodzi na to,że u mojego dostawcy jest coś nie tak.
  • #13 18935590
    kiksik
    Poziom 14  
    Ja podłączałem ostatni Ultraboxa 4K z Wifibox+ w multiroom i oczywiście działało wszystko w domu z sieci internet poza NC+GO TV. Usługa ta wymaga detekcji sieci pakietami ICMP. Zatem jeśli ktoś na połączeniu do sieci internet ma włączany firewall, który ma blokadę na wychodzące pakiety ICMP (sprawdzić ustawienia routera, modemu lub ewentualnie firewall na swoim koncie operatora) to usługa nie połączy się i tuner wyświetli informacje o braku sieci internet. W firewallu lub innych ustawieniach związanych z security u operatora należy dodać regułę zezwalającą na wychodzenie protokołu ICMP z adresów IP tunerów lub całego LAN jesli pula adresów jest nieprzypisana na stałe do adresów MAC karty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu na dekoderze Wifibox+ w systemie NC+, mimo że inne urządzenia w sieci mają dostęp do internetu. Po próbach różnych połączeń, w tym przez hotspot, problem nadal występuje. Użytkownik korzysta z routera ZXHN F660 oraz TP-Link TL-WR841N jako punktu dostępowego. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak podłączenie dekodera bezpośrednio do routera, przywrócenie ustawień fabrycznych, a także sprawdzenie ustawień firewalla, który może blokować pakiety ICMP wymagane do działania NC+GO TV. Użytkownik stwierdza, że reklamacja sprzętu nie przynosi efektów, co sugeruje problem z dostawcą internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA