logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani moduł odtwarzania dźwięku z karty pamięci do pudełka - co polecacie?

Mezir 14 Wrz 2017 14:06 1101 10
REKLAMA
  • #1 16698916
    Mezir
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Cześć, szukam modułu, który odtworzy dźwięk, najlepiej by działał jak te melodyjki z kartki, tylko bym mógł do niego włożyć kartę pamięci z nagraniem. Zależy mi na tym by cena była również jak najniższa, wielkość modułu nie ma znaczenia, bo on nie będzie w kartce, tylko pudełku. Na allegro nie znalazłem takiego, do którego mogę włożyć kartę pamięci, możliwe że pod złą frazą szukałem.
  • REKLAMA
  • #2 16698939
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1876
  • REKLAMA
  • #4 16698960
    Mezir
    Poziom 13  
    HD-VIDEO napisał:

Jak to dokładnie działa. Wkładam kartę pamięci , podpinam odpowiedni głośnik i co po podłączeniu zasilania automatycznie się włącza i odtwarza dźwięk?

Dodano po 19 [minuty]:

c2h5oh napisał:
    https://abc-rc.pl/mp3-wzmacniacz-2w
    7,90 to chyba niezbyt wygórowana cena?

No może być, mam w domu głośniczek z tabletu(Tracer Ovo 1.2), możecie mi powiedzieć jaką on ma moc? Czy będzie pasował?
  • REKLAMA
  • #5 16699032
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1876
    Oba odtwarzacze to samo.

Widać z prezentacji, że moduł inaczej się zachowuje przy korzystaniu PenUSB i SD czyli auto otwarzanie.

Być może jest to spowodowane, że zasilanie modułu było dopiero włączone, gdy PenUSB był już włożony; przy wkładaniu SD moduł był już przy włączonym zasilaniu
  • #6 16699035
    Mezir
    Poziom 13  
    HD-VIDEO napisał:
    Oba odtwarzacze to samo.

Widać z prezentacji, że moduł inaczej się zachowuje przy korzystaniu PenUSB i SD czyli auto otwarzanie.

Być może jest to spowodowane, że zasilanie modułu było włączone, gdy PenUSB był już włożony; przy wkładaniu SD moduł był już przy włączonym zasilaniu

Przed chwilą obejrzałem filmik, więc wszystko wiem, zostaje jeszcze jedno pytanie.

W domu głośniczek z tabletu(Tracer Ovo 1.2), możecie mi powiedzieć jaką on ma moc? Czy będzie pasował?
  • #7 16702079
    SylwekK
    Poziom 32  
    Ocena: 2763
    Te moduły występują jeszcze w wersji bez usb, złączy i przycisków ( wzmacniacz jest). Mają mniejsze wymiary - około 22x35 i grają z karty uSD bezpośrednio po włączeniu. Jeden z takich modułów wykorzystałem do gadającego powiadomienia podczas uruchomienia alarmu.
  • #8 16712082
    Mezir
    Poziom 13  
    SylwekK napisał:
    Te moduły występują jeszcze w wersji bez usb, złączy i przycisków ( wzmacniacz jest). Mają mniejsze wymiary - około 22x35 i grają z karty uSD bezpośrednio po włączeniu. Jeden z takich modułów wykorzystałem do gadającego powiadomienia podczas uruchomienia alarmu.

Możesz podrzucić link do takiego modułu? Bez usb i przycisków.
  • #9 16712134
    SylwekK
    Poziom 32  
    Wpisz w wyszukiwarce "Moduł GPD2846A" i będziesz wiedział czego szukasz :) Na forum nie można podawać bezpośrednich linków. W każdym razie u chińczyka kupisz to 3 razy taniej ale na dostawę dłużej trzeba poczekać ;-)
  • REKLAMA
  • #10 16712152
    Mezir
    Poziom 13  
    Jak tak patrzę na ceny, to praktycznie takie same co ten wcześniejszy polecany moduł. Jak dokładnie się nazywa ten z usb i guzikami? Bo ten bez usb "Moduł GPD2846A", a ten z usb?
  • #11 16712190
    SylwekK
    Poziom 32  
    Nazwy nie jestem w stanie podać... po prostu "moduł mp3 {kość}" i tyle. Te z USB i przyciskami są przeważnie na gpd2856c, ale akurat moje maluchy też są na tym scalaku i do nich też można USB podłączyć (piny są niewykorzystane: DM, DP).
    Co do ceny - w Polsce od około 9zł (+wysyłka), w Chinach dałem jakieś 3-4zł/szt (zamawiałem kilka). Tą wersję z USB też mam (od niej zacząłem) i w kraju dałem 15zł - to było zanim zacząłem grzebać w chińskich sklepach :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje modułu odtwarzania dźwięku, który umożliwia odtwarzanie nagrań z karty pamięci, podobnie jak melodyjki z kartki. Zależy mu na niskiej cenie i braku ograniczeń co do wielkości modułu, ponieważ będzie on umieszczony w pudełku. W odpowiedziach polecane są różne moduły, w tym GPD2846A oraz wersje z USB i przyciskami, takie jak GPD2856C. Użytkownicy dzielą się informacjami na temat działania tych modułów, ich cen oraz możliwości podłączenia głośników. Wspomniano również o różnicach w działaniu przy użyciu różnych nośników (USB vs. SD).
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA