logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Zapchana odma Citroen Xsara Picasso

artur77-31 25 Wrz 2017 17:07 8757 3
REKLAMA
  • #1 16720372
    artur77-31
    Poziom 2  
    Witam wszystkich mam problem w citroen xsara picasso 1,6 hdi 109 km 2005 rok zapchała mi sie odma od dawna jest ten problem ponieważ uszczelniłem pokrywę zaworów później uszczelniłem pompę vacum bo też ciekła na uszczelce teraz problem znowu wrócił i znowu cieknie na uszczelce pokrywy zaworów myślę że problem jest w tym seperatoże odmy czy jest możliwość wyczyszczenia umycia tylko nie wiem jak i czym , znowu będę musiał odkręcić pokrywę proszę o pomoc czy tego seperatoże nie idzie wyczyścić i będzie trzeba kupić nową pokrywę zaworów pomocy ?
  • REKLAMA
  • #2 16720440
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2509
    Przed wymianą można spróbować wyczyścić. Oczywiście pewnie myjki ultradźwiękowej nie masz? A może masz szlifierkę oscylacyjną? Wówczas bierzesz podłużną bańkę w którą zmieści się pokrywa zaworów zalewasz ropą a następnie do bańki montujesz szlifierkę oscylacyjną i masz myjkę ultradźwiękową. Po takim czyszczeniu pokrywa musi wyschnąć.

Takie poglądowe wideo.

• REKLAMA
  • #3 16720758
    artur77-31
    Poziom 2  
    Może i dobry pomysł ale na rozpuszczenie nie byla by lepsza benzyna (95) naprzykład, bo to rozpuszcza olej ,a tej pokrywy nie da sie tem rozebrac w środku po sciagnieciu bo nie znam sie za bardzo na tym
  • #4 16734810
    artur77-31
    Poziom 2  
    Witam pokrywę odkręciłem po raz drugi wszystko wyczyściłem wydaje mi się że odmy nie było zapchanej tym razem wkleiłem na inny silikon do temperatury 300 stopni podobno jest z jakimś klejem pierwszy raz go widze (polecił mechanik) i zobaczymy co będzie sie działo jak troszkę pojeźdzę dam znać później
REKLAMA