logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC 391 z E024S - Jak zaprogramować otwieranie bramy na stałe?

Morcinek92 04 Paź 2017 15:44 2523 4
REKLAMA
  • #1 16737609
    Morcinek92
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witam,

W swojej bramie mam zamontowaną automatykę FAAC 391 z centralką sterujacą E024S. Mam pytanie, bo nie znalazłem tego w instrukcji ani w internecie. Czy można otworzyć bramę na stałe? Np. zaprogramować jeden z klawiszy, żeby działał na zasadzie otwórz/zamknij.

Aktualnie po naciśnięciu przycisku brama się otwiera i po 30 sekundach zamyka. Jest to dobre rozwiązanie, ale kiedy spodziewam się gości jest to uciążliwe...

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16738172
    rafcio_21
    Poziom 29  
    Ocena: 292
    Musisz wyłączyć opcję autozamykania.
    Logikę centralki przeprogramować z AP na EP.
    Załączniki:
    • 391.pdf (1.37 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 16739916
    Morcinek92
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Witam,

Dziękuję za odpowiedź.

No właśnie..nusual bum wyłączyć funkcję autozamykania. Z tym m, że ja ja bardzo lubię. Chodzi mi tylko o sytuację awaryjne jak np. urodziny czy oczekiwanie na jakiś samochód aby w tedy brama była ciągle otwarta bez konieczności przeprogramoeania.. mam wolny przycisk w pilocie i fajnie było by to mieć na nim. Ale raczej tego się nie uda zrobic.
  • #5 17376880
    sezambrampl
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Dodatkowa karta radiowa na drogę radiową którą posiadasz sterująca przekaźnikiem podłączonym do wyjścia STOP na płycie sterującej powinny załatwić sprawę. Niestety oryginalna karta a właściwie Moduł Radiowy jest wpinana w centralę i nie da się jej wykorzystać.
REKLAMA