logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW GOLF 6 ,1.4tsi ,2009 - montaż xenon

becy6 12 Paź 2017 17:35 4431 10
REKLAMA
  • #1 16753093
    becy6
    Poziom 14  
    Ocena: 51
    Da się zamontować xenon do mojego golfa 6

Moderowany przez T5:

3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. Tydzień urlopu.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16753149
    ptr92
    Poziom 19  
    Ocena: 248
    Do ksenonow trzeba mieć spryskiwacze reflektorów i czujniki pochylenia na wahaczach, które będą regulowały kąt świecenia. A takich raczej nie posiadasz;)
    Takie przepisy, ale pewnie nie raz mijaleś samochód z przeciwka, który Cię bardzo oślepiał. Tak, on pewnie miał dokładane ksenony.
  • REKLAMA
  • #3 16753268
    becy6
    Poziom 14  
    Spryskiwacze mam na lefrektory i działają
  • #5 16927950
    BRUNO60
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    kozik20l napisał:
    Musisz zmienić całe lampy na oryginalne bixenon do tego adaptery do kostek, dołożyć czujniki położenia na wachaczach jak kolega pisał i dokodować wszystko vcdsem i mamy wszystko legalnie

To nie wszystko . Dołożyć trzeba sterownik xenonów AFS który odpowiedzialny jest za poziomowanie i skręt soczewek.
  • REKLAMA
  • #6 16927953
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3860
    becy6 napisał:
    lefrektory

Co to za dziwo?
    Moja porada: jedź do salonu i dopytaj się o możliwość doposażenia Twojego auta w REFLEKTORY ksenonowe. Może nie będzie tanio ale nie będziesz innych oślepiał. I w razie dzwona kwity będą w porządku.
  • #7 16927971
    BRUNO60
    Poziom 11  
    kortyleski napisał:
    becy6 napisał:
    lefrektory

Co to za dziwo?
    Moja porada: jedź do salonu i dopytaj się o możliwość doposażenia Twojego auta w REFLEKTORY ksenonowe. Może nie będzie tanio ale nie będziesz innych oślepiał. I w razie dzwona kwity będą w porządku.

Kiepska porada. Chyba że ktoś ma worek kasy. Są firmy które profesjonalnie zajmują się montażem lamp XENON i wystawiają rachunki a robią to jak fabryka. Koszt takiego montażu w stasunku do ASO to ok 50-70% taniej np. http://vwtech.pl/
    ASO najprawdopodobniej powie że się nie da. A jak się da to cena poleci w kosmos.
  • REKLAMA
  • #8 16928032
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6440
    BRUNO60 napisał:
    Kiepska porada

Ok a jaki masz budżet na to , to wiele wyjaśni i napiszemy co i jak.?
    Same reflektory w używce to koszt 2-3 tyś komplet w zależności od stanu.
  • #9 16928064
    BRUNO60
    Poziom 11  
    Strumien swiadomosci swia napisał:
    BRUNO60 napisał:
    Kiepska porada

Ok a jaki masz budżet na to , to wiele wyjaśni i napiszemy co i jak.?
    Same reflektory w używce to koszt 2-3 tyś komplet w zależności od stanu.

Ja odpowiedziałem tylko kol kortyleski że żle radzi . Ja już jeden taki zestaw BI-Xenonów montowałem u kolegi Mk6 i teraz mam zgromadzony drugi kpl do swojego Mk6 i wiem dokładnie co trzeba założyć , jak zrobić wiązkę, jakie części są potrzebne, jakie SW powinien mieć AFS oraz jaki powinien być BCM i ile to kosztuje stąd napisałem że ceny w ASO za taka usługę wędrują w kosmos. Wszystko można kupić ori i po montażu jest i działa jak fabryczne
  • #11 17145744
    becy6
    Poziom 14  
    zamykam temat

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Montaż ksenonów w VW Golfie 6 (1.4 TSI, 2009) wymaga kilku istotnych komponentów, takich jak oryginalne reflektory bixenonowe, spryskiwacze reflektorów oraz czujniki pochylenia na wahaczach. Konieczne jest również dokodowanie systemu za pomocą VCDS oraz zainstalowanie sterownika AFS, który odpowiada za poziomowanie i skręt soczewek. Koszt używanych reflektorów to około 2-3 tys. zł, a montaż w autoryzowanych serwisach (ASO) może być znacznie droższy niż w firmach specjalizujących się w takich instalacjach. Warto rozważyć profesjonalny montaż, aby uniknąć problemów z legalnością i bezpieczeństwem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA