Szukam najlepszych przykładów w których był zastosowany mikrokontroler Arduino. Jakieś przykłady? Potrzebuję do pisania pracy inż.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamchris18404 napisał:zastosowany mikrokontroler Arduino
piterek-23 napisał:Płytki Arduino z mikrokontrolerem Atmel![]()
piterek-23 napisał:
R-MIK napisał:chris18404 napisał:zastosowany mikrokontroler Arduino
Nie znam takiego mikrokontrolera. Kto go produkuje? Jaki ma symbol?
Dodano po 3 [minuty]:
piterek-23 napisał:Płytki Arduino z mikrokontrolerem Atmel![]()
Tylko Atmel? Sa płytki z ARM STM-a, jest ESP8266. Wszystko to wspiera IDE Arduino.
Dodano po 1 [minuty]:
piterek-23 napisał:
Przyszły inż chce aby za niego odwalić czarną robotę.
Kiedyś prace sie kupowało, teraz wchodzi się na Elektordę i liczy, że praca będzie za free.
R-MIK napisał:piterek-23 napisał:Płytki Arduino z mikrokontrolerem Atmel![]()
Tylko Atmel? Sa płytki z ARM STM-a, jest ESP8266. Wszystko to wspiera IDE Arduino.
chris18404 napisał:Chciałem tylko znać przykłady jakie waszej zdaniem są ciekawe i zaawansowane.
tronics napisał:Dla każdego "zaawansowanie" oznacza coś innego. Chce kolega rzeczywiście zaawansowanych rzeczy to ieee.org i sobie szukać arduino. Jasne, dobre uczelnie mają dostęp do pełnych treści, a z domu tylko abstract. A jak mniej zaawansowane to choćby ploter czy grawerka laserowa z napędów DVD na arduino... nie wystarczy na inżynierkę?
BlueDraco napisał:Zieew... Mi się Arduino kojarzy jednoznacznie z klockami Lego. Ludzie budują z nich efektowne cuda, ale pracy inżynierskiej ani prawdziwego domu/samochodu/samolotu to raczej się na tym zrobić nie da. Zadziwia mnie użycie Arduino na studiach, gdzie ma się kształcić profesjonalistów, a nie uczyć budowania zabawek z klocków. Sprzęt to jeszcze od biedy ujdzie, ale Arduinowe podejście do programowania jest czysto zabawowe.