Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Satel Perfecta 16 WRL podlaczenie z komputerem

markode 23 Nov 2017 23:04 4719 4
Optex
    markode
    Level 23  
    Mam pytanie dotyczące centrali alarmowej Satel Perfecta16 WRL, problem jest z komunikacja z komputerem, używam przewodu RS232 identyczny jak do programowania Satel Micra z którym nigdy nie miałem problemu z komunikacja z komputerem, przy zakupie sprzedawca poinformował mnie ze połączę się identycznym przewodem jak do modułu Micra ale niestety nie mam połączenia, oczywiście sprawdzałem wszystkie opcje ustawień od COM1 do COM4 ale nie ma połączenia, dodam ze używam do programowania jak zawsze Laptopa Della z gniazdem RS232
  • Optex
  • Optex
    iDest
    Pupil
    Sprawdź port COM w menadżeże urządzeń a następnie klucze komunikacji
    michualex

Level 24  
    markode wrote:
    Mam pytanie dotyczące centrali alarmowej Satel Perfecta16 WRL, problem jest z komunikacja z komputerem, używam przewodu RS232 identyczny jak do programowania Satel Micra z którym nigdy nie miałem problemu z komunikacja z komputerem, przy zakupie sprzedawca poinformował mnie ze połączę się identycznym przewodem jak do modułu Micra ale niestety nie mam połączenia, oczywiście sprawdzałem wszystkie opcje ustawień od COM1 do COM4 ale nie ma połączenia, dodam ze używam do programowania jak zawsze Laptopa Della z gniazdem RS232

dociskałeś wtyczki rj w beczce? U mnie świruje czasami.
    markode
    Level 23  
    Problemem okazało się być uszkodzony przewód rs232

............................................................................
    Ogłoszenie

Przeczytaj również:
    Centrala alarmowa Satel Perfecta, konfiguracja - wybrane zagadnienia Zbiór tematów
    Wyjścia (programowalne i nie tylko) central alarmowych
    Jak działają wyjścia alarmowe centrali
    Podłączenie dowolnej czujki do dowolnej centrali alarmowej - poradnik
    Jak podłączyć sygnalizator do centrali alarmowej - poradnik

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
    Poradniki dot. systemów zabezpieczeń

Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
    Systemy zabezpieczeń

Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    Poradniki Ogólne