logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 - klucze z allegro czy legalne??

nici 27 Lis 2017 19:50 9186 7
REKLAMA
  • #1 16853177
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    Witam . Postanowiłem na jednym z laptopów zmienić W7 na W10 ( W7 oryginał z naklejką ) .

Wchodzę na portal znany i co widzę ? Masę ofert kluczy za niewielkie pieniądze, oferujące legalny produkt.

Powiedzcie mi, jak z tą legalnością faktycznie jest ? Czy klucz za niecałe 50zł sprawi, że mój komputer będzie miał legalny system ??

Temat jak najbardziej na poważnie, jeśli mod przeniesie do odpowiedniego działu to dobrze.
  • REKLAMA
  • #2 16853238
    Sztandar18
    Poziom 26  
    Ocena: 104
    Nie znam źródła tych kluczy, ale oryginalny Windows 10 kosztuje kilkaset złotych, a więc te klucze to jakaś ściema. Pewnie po kilku miesiącach ten system się zdezaktywuje.
    A co do Windowsa 10, to nadal można zaktualizować Windows 7 do Windows 10:
    https://niebezpiecznik.pl/post/wciaz-mozna-za-darmo-dostac-windows-10/
    https://www.microsoft.com/pl-pl/accessibility/windows10upgrade

Co prawda jest to podobno skierowane dla osób, które korzystają z narzędzi typu narrator czy lupa, ale w żaden sposób nie jest to weryfikowane i bez problemu możesz zaktualizować sobie tą metodą Windowsa 7 do Windowsa 10 :)

Oferta jest aktualna do 31 grudnia 2017 r. Skorzystaj z niej przed tym terminem.
  • REKLAMA
  • #3 16853258
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6661
    Sztandar18 napisał:
    ...możesz zaktualizować sobie tą metodą Windowsa 7 do Windowsa 10 :)

Oferta jest aktualna do 31 grudnia 2017 r. Skorzystaj z niej przed tym terminem.

I narzekaj jak wielu, wielu innych. Cofnięcie systemu niemożliwe. Nie pobrałem darmowo a tym bardziej płatnie to przynajmniej nie mam problemów ja ci co zainstalowali W10.
  • REKLAMA
  • #4 16853260
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 3007
    Nie wiem jak z windowsem, ale mam pakiet office z takimi kluczami z Ebay’a i już działają kilka miesięcy. Poprzednie przestały działać po wymianie płyty głównej, czyli to wersja OEM. Koszt klucza to 3% wartości pakietu.
  • REKLAMA
  • #5 16853274
    nici
    Sztandar18 napisał:

Jeśli wykonam aktualizację systemu do 10, rozumiem że aktywuje się on automatycznie.
    Jeśli po tej aktualizacji pobiorę obraz W10 i zainstaluje na czysto (chodzi o UEFI) i podam klucz W7 to aktywacja przejdzie bez problemu?
  • #6 16857136
    mmcpoz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Po wielu instalacjach mam zdanie, że lepiej jest instalować W10 na czysto, a nie robić aktualizację na Win7. Kluczem z Windows 7 bezproblemowo można aktywować Windows 10, jednak podobno tylko do końca tego roku.
    Przed instalacją lepiej też sprawdzić, czy są dostępne odpowiednie sterowniki do posiadanego sprzętu, bo z tym bywa różnie.
  • #7 16861268
    nici
    mmcpoz napisał:
    Kluczem z Windows 7 bezproblemowo można aktywować Windows 10
    Jesteś tego pewien na 100% ?
  • #8 16861825
    mmcpoz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    nici napisał:
    Jesteś tego pewien na 100% ?

Mi się udawało i to nie jeden raz. Pierwsze wersje - najstarsze W10 rzeczywiście robiłem instalke na Windows 7, a po aktywacji format c: i od nowa czysta instalacja Win10. Obecnie dostępne wersje instalowałem na czystym dysku i albo podawałem klucz z Win7 z ręki albo W10 sam się aktywował (klucz już zapisany w UEFI/BIOS).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zastanawia się nad legalnością kluczy do Windows 10 oferowanych na portalach takich jak Allegro, które są dostępne w niskiej cenie (około 50 zł). W odpowiedziach podkreślono, że oryginalny Windows 10 kosztuje znacznie więcej, co sugeruje, że tanie klucze mogą być nielegalne lub mogą przestać działać po pewnym czasie. Zasugerowano również, że możliwe jest bezpłatne zaktualizowanie Windows 7 do Windows 10, co może być lepszą opcją. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami z aktywacją Windows 10 przy użyciu kluczy z Windows 7, wskazując, że aktywacja powinna przebiegać bezproblemowo, zwłaszcza przy czystej instalacji. Warto również sprawdzić dostępność sterowników przed instalacją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA