logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Red Bull Mobile na kartę, RBM 5

taxy 30 Lis 2017 16:38 3924 9
REKLAMA
  • #1 16859169
    taxy
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Mam prośbę, czy mógłby ktoś znający dobrze temat rzucić okiem na screena, czy wszystko jest OK jeśli chodzi o RWK i DIL w RBM 5? Nie wszystko rozumiem, może już zaszły jakieś zmiany w stosunku do tego, co opisywał kol. Matek?
    Pozdrawiam
    Red Bull Mobile na kartę, RBM 5screen.PNG (63.69 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16859307
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Aktywowaleś usługę DIL?
  • REKLAMA
  • #3 16859357
    taxy
    Poziom 10  
    makosuu napisał:
    Aktywowaleś usługę DIL?

Dzięki za odpowiedź.
    Tak:
    Red Bull Mobile na kartę, RBM 5sreen2.PNG (30.67 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 16859364
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5745
    Podstawowy , poważny błąd, karta doładowana za 30 zł zamiast 50 zł, dlatego 30 dni na wychodzace zamiast 100dni9 przy doładowaniu za 50 zł0. Starter RBM kupiony a więc bez wykorzystania sposobu na RWK z wykorzystaniem migracji od innego operatora. Takie startery doładowuje się zawsze za 50 zł co 100dni
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 16859387
    taxy
    Poziom 10  
    Witaj Matek,
    Dzięki, że się odezwałeś.

matek451 napisał:
    Podstawowy , poważny błąd, karta doładowana za 30 zł zamiast 50 zł, dlatego 30 dni na wychodzace zamiast 100dni9 przy doładowaniu za 50 zł0.

Fakt, przeoczyłem, coś mnie zmyliło. Niech to di..li!

matek451 napisał:
    Starter RBM kupiony a więc bez wykorzystania sposobu na RWK z wykorzystaniem migracji od innego operatora. Takie startery doładowuje się zawsze za 50 zł co 100dni

Kupiłem starter T-Mobile, numer przeniosłem z datą dzisiejszą do RBM 7, i w serwisie Play24 zmieniłem ofertę na RBM 5.

Masz jakiś pomysł, co dalej? Czy wziąć nowy starter?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16859495
    matek451
    Poziom 43  
    A dlaczego nie aktywowałeś na RBM 7MNP bonusów za przeniesienie numeru , w tym RWK https://www.redbullmobile.pl/sites/default/fi...%C4%98_I_ODBIERZ_BONUS%E2%80%9D_3.02.2017.pdf Całą operację wykonuje się właśnie dla bonusa RWK. Dopiero po tym przenosi sie na RBM na Kartę 5 z DIL. RWK przechodzi na nową taryfę i wtedy ma sens doładowanie za 30 zł.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 16859665
    taxy
    Poziom 10  
    Aktywowałem. A Przynajmniej robiłem wszystko, aby aktywować. Są cztery sposoby w regulaminie promocji:
    1. wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu kod: *111*340*1#
    2. wysłać SMS pod numer 111: START.340
    3. wybrać na klawiaturze telefonu *111#, a następnie w sekcji promocje wybrać odpowiednią opcję,
    4. zalogować się na swoje konto w serwisie Play24 (24.play.pl) i następnie wybrać odpowiednią opcję w zakładce „Pa-
    kiety”
    Pierwszy nie działał, wciąż otrzymywałem "Usługa chwilowo niedostępna. Spróbuj później." Próbowałem nawet po kilku godzinach.
    Drugi - wysłałem SMS... i nic. Zginął?
    Trzecim też mi się nie udało, czwartym też nie - nic takiego się nie doszukałem na Play24 (jaka ta "odpowiednie" opcja?
    Cóż, jak się okazuje nie jest to takie łatwe, zwłaszcza jak obsługa przez operatora nie jest w porządku, a przynajmniej nie do końca - występują błędy.
    Po którejś z rzędu próbie - wróciłem po paru godzinach i już zdezorientowany w tym chaosie, czy to działa, czy nie (bonusy) - przeszedłem na ofertę RBM 5. Złożyłem reklamację, ale to nic nie da pewnie.
    No cóż, tyle.
  • Pomocny post
    #8 16859735
    matek451
    Poziom 43  
    W przypadku aktywacji bonusa czy migracji na RBM na Kartę 5 trzeba być cierpliwym, tak to "działa". Zanim przejdzie się na RBM na Kartę 5 sprawdza się zawsze stan konta i czy został aktywowany RWK na tym numerze za migrację od innego operatora.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 16859833
    taxy
    Poziom 10  
    Tak, dokładnie - teraz to już wiem ;( Niemniej kilka godzin - nie spodziewałem się, przyznam szczerze ;) Trudno, już teraz pozostaje mi powtórzyć to z innym starterem?
    Tak czy inaczej wielkie dzięki za pomoc w tym chaosie, jaki mi się stworzył :)
  • Pomocny post
    #10 16860569
    Cahir09
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Następnym razem w Play24 od razu stwórz nowe zgłoszenie. Ręcznie w ciągu kilkunastu minut Ci aktywują te bonusy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik prosi o pomoc w zrozumieniu zasadności aktywacji RWK i DIL w ofercie Red Bull Mobile na kartę 5 (RBM 5). Otrzymuje wskazówki dotyczące aktywacji bonusów oraz migracji numeru z innego operatora. Wskazano, że błąd polegał na doładowaniu karty kwotą 30 zł zamiast 50 zł, co wpłynęło na czas ważności usługi. Użytkownik podjął próbę aktywacji bonusów, jednak napotkał problemy z systemem, co wymagało cierpliwości i ponownego sprawdzenia stanu konta. Zasugerowano również, aby w przyszłości składał zgłoszenia w serwisie Play24 dla szybszej aktywacji bonusów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA