Podpinam się pod temat i może doświadczeni koledzy pomogą
Mam aktualnie 2 karty sim, które nabyłem do testowania internetu LTE:
1. Play internet na kartę 3GB za 9 zł - i tę zarejestrowałem w salonie Play 17.01.2017 i dostałem RWK i bonus 100GB na 30 dni, który właśnie się mi skończył. Ale konto jest nadal ważne.
2. RBM na kartę 5 (ten z puszką) za 9 zł - ten kupiłem wczoraj w saloniku Kolportera i tam zarejestrowałem, ale jeszcze nie wykorzystywałem (nie włączałem nielimitowanego internetu LTE oraz nie zasilałem kasą wiem, że chyba trochę późno, bo aktualnie nie dają RWK oraz bonusa za rejestrację)
Pytanie: którą z tych kart i jak mam się zająć aby uzyskać jak najkorzystniejszą ofertę miesięczną na internet LTE?
Czy np. zasilić ten starter RBM kwotą np. 50 zł i włączyć nielimitowany internet LTE?
Jakie są opcje, czy może jakaś migracja do innej oferty, np. RBM energy?
Proszę Was o "łopatologiczne" wskazanie algorytmu postępowania, którą kartą i jak się zająć.
P.S. do specjalisty matek 451 - tę antenę Cybertecha już mam, ale na razie miałem inne zajęcia i nie właziłem na dach w celu jej montażu (poza tym mam dość stromą połać dachową a teraz odwilż i śnieg tak się zsuwa, to się boję

Jak trochę podeschnie i zamontuję antenę to zapodam porównawcze testy z NCI i Speedtesta dla Plusa i Play. Pozdrawiam.