Cześć wszystkim. Ostatnio miałem na kolokwium za zadanie narysować strukturę komputera analogowego (coś podobnego do struktury komputera IAS, tylko prostszy) i nie mogę nigdzie na internecie tego znaleźć. Pomożecie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamRagnarPL napisał:No i właśnie o to mi chodzi. Dostałem takie pytanie, a potem jak szukałem tego po internecie to widziałem tylko jakieś bardzo zaawansowane schematy, albo po prostu do danego zastosowania.
RagnarPL napisał:
Edit. Dokładnie napisał tak - cytuję "tam był taki schemat na ośmiokącie połączony kreskami"
Cytat:Ostatnio miałem na kolokwium za zadanie narysować strukturę komputera analogowego (coś podobnego do struktury komputera IAS, tylko prostszy) i nie mogę nigdzie na internecie tego znaleźć. Pomożecie?
RagnarPL napisał:Dwa potencjometry z podziałkami na gałkach od 0-10, źrodło zasilania i woltomierz (oczywiście analogowyjakiegokolwiek komputera analogowego
Cytat:Mam pod ręką taką starą książkę "elektroniczne maszyny analogowe"
Cytat:Podsumowując jest to krosownica do programowania, które robi się przewodami i zestaw bloczków pełniących różne analogowe funkcje. Trudno zrobić schemat bo ten powstaje dopiero w czasie programowania.
Cytat:Dwa potencjometry z podziałkami na gałkach od 0-10, źrodło zasilania i woltomierz (oczywiście analogowy