Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vscan MDx36 - Opinie, spostrzeżenia, porównanie do innych interfejsów diagnosty

lukasgld 02 Jan 2018 15:40 5697 4
    lukasgld
    Level 12  
    Ma ktoś ten sprzęt do diagnozy. Jakieś opinie, spostrzeżenia. Wiadomo, że tutaj kupuje się licencję i jest to legalny sprzęt. Z jedną marką kosztuje obecnie 320 zł z trzema 450 zł, full opcja z 28 markami 2000zł. Z opisu wynika, że robi dość sporo, szczególnie w Volkswagenie, choć nie ma w markach wyszczególnionej Skody i Seata. Porównanie możliwości do Autocoma, Delphi, CDIF2 ? Jest to sprzęt łączący się poprzez bluetooth z tabletem lub smartfonem z systemem Android.
    limakowiec
    Level 1  
    Też zastanawiam się na zakupem tego interfejsu. Mam też na oku OBDlink MX. Nie wiem co wybrać. Nic innego taniego i do prywatnego (hobbistycznego) użytku nie znalazłem.
    Po opisie Vscan prezentuje się lepiej ale jest ograniczony do zakupionych marek samochodów.
    Ktoś zna interfejs Vscan MDx36 i może podzielić się jakimiś opiniami? Czy ten interfejs będzie działał z innymi aplikacjami na androida (te które wymagają interfejsu ELM)?
  • Helpful post
    robek295
    Level 11  
    Witam mam ten interfejs tyle ze nie znam sie az tak zeby sie wypowiedziec jak mechanik, kupilem go do golfa V 2005r juz nie pamietam ale kupilem go zeby dodac pilota do centralki co sie nie udalo po konwersacji z viaken zmieniali soft w aplikacji wiec byli pomocni chcieli rozwiazac problem niby dodawal pilot ale nie dzialal moze byl pilot zepsuty nie wiem sprzedalem auto, teraz mam honde crv 2007 laczy sie chyba w wiekszoscia podzespolow bledy kasowalem w silniku, chyba w module komfortu bo dotyczyl silniczka tylniej wycieraczki, poduszek powitrznych wiec chyba dziala dobrze ma w niektorych momentach braki w jezyku polskim bo czasem wchodzac w modul to pokazuje jego numer itd a w innym jest pusto czyli biala strona ale wieze ze dopracowuja to :) nie wiem czy pomoglem ale wescie pod uwage ze nie jestem mechanikiem fakt ze staram sie robic wszystko sam przy aucie dlatego to uzadzenoe zakupilem
    dare23
    Level 19  
    Gdybym chciał kupić coś w "tej lidze" to bym się zastanowił również nad urządzeniami VPECKER lub XTUNER od majfrendów. Może ktoś takowe posiada i się podzieli swoją opinią o tych zabawkach?
    robek295
    Level 11  
    Po uzytkowaniu tego urzadenia z Honda CRv moge dodac ze szkoda wydanych pieniedzy