logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai getz - Hyundai getz 1.5 CRDI brak reakcji na gaz

dan1660 02 Sty 2018 22:49 2358 5
REKLAMA
  • #1 16931827
    dan1660
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam
    Dzisiaj mnie napotkal problem podczas zapalania mojego hyundaia. Bez przyczyny zaczal sie jakby dlawic silnik na pierwszym biegu i jak naciskalem pedal gazu to byl brak reakcji i auto jechalo z 10km/h. Probowalem ruszyc na 2 biegu czy na wstecznym biegu to samo bylo. Po chwili sprobowalem kolejny raz odpalic auto i wszystko dzialalo normalnie ale po przyjsciu z pracy probowalem auto odpalic i byla podobna sytuacja ze byl brak reakcji na gaz i po chwili zaczal sie dlawic i silnik zgasl. Jak wczesniej po chwili tez znowu odpalilem silnik i wszystko bylo porzadku.
    Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16932154
    malez4
    Poziom 23  
    Ocena: 375
    Parownik?. Kiedy to kolega wymieniał ostatnio filtr paliwa?.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16932334
    dan1660
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Auto mam od ponad pol roku i jeszcze nie wymienialem. Wczesniej filtr paliowowy byl wymieniany w listopadzie 2016 roku
  • #6 20639237
    Stiwen1
    Poziom 21  
    Ocena: 288
    Witam mam taki sam objaw jak ostygnie to działa bez problemu a gdy się zagrzeje i zgaszę silnik i odpalę już brak reakcji na gas można jeździć tak długo do puki nie zgasi się silnika i już występuje problem z brakiem gazu i trzęsie silnikiem i wolne obroty spadaja do 500 i nawet gasnie. Miał może ktoś takie objawy po podłączeniu komputera brak błędów pozdrawiam.
REKLAMA