logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie sprzetu audio pod - Podłączenie audio pod telewizor

roger1973 15 Sty 2018 21:34 1131 9
REKLAMA
  • #1 16964075
    roger1973
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.Pomóżcie nie mogę podłączyć zestawu audio Yamaha rn303d pod telewizor LG led lb671v.gdy podłącza przez kabel optical to nic się nie dzieje a chciałbym żeby to co puszczam w telewizji przez kolumny od amplitunera mi grało.podpowiedzcie mi jak to podlaczyc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16964535
    roger1973
    Poziom 9  
    W telewizorze mam hdmi i komponent a w amplitunerze coaxial i optical tylko czy sa takie kable

Dodano po 10 [godziny] 30 [minuty]:

Czy wie ktoś jak to podłączyć telewizor LG LB671v ma hdmi 3x, komponent do amplitunera Yamaha rn303d ma coaxial i optical zeby odsluch telewizji szedl przez kolumny.
    Załączniki:
    • Podłączenie sprzetu audio pod - Podłączenie audio pod telewizor 20180115_230732.jpg (2.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 16965269
    roger1973
    Poziom 9  
    Dziekuje za podpowiedz tylko ze ja juz mialem podlaczony optyczny kabel pod wejscie optyczne i tak samo w amplitunerze i nic nie dalo bo nic nie dzialalo a w amplitunerze jest napisane ze wyjscie pod telewizor podlacza sie pod wyjscie coaxial a w telewizorze go nie ma i nie wiem pod co mam sie podlaczycbo nie wiem czy takie kable dostane zeby wyjsc koncowka coaxial a wejsc jakims componentem czy optical lub hdmi
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 16965528
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5363
    @roger1973
    Tv ma port optyczny SPDiF OUT, amplituner ma port optyczny SPDiF IN.
    Podłączyć to przewodem optycznym.
    Ustawić odpowiedni port w tv i odpowiedni port w amplitunerze i nie ma możliwości, że to nie działa.
  • #10 16966295
    roger1973
    Poziom 9  
    Chwilowo byłem niedostępny i dziękuję za informację właśnie będę to sprawdzał i dam wam znać.Dziekuje

Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]:

Dziękuję wam udało mi się podłączyć na kablu optical pomimo tego że w instrukcji amplitunera było napisane że wyjscie na telewizor to coaxial ale poszukalem w telewizorze i znalazlem zlacza i wybralem wyjscie optyczne na zestaw glosnikowy i zadzialalo.Jeszcze raz dziękuję wam pomogliscie mi.Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z podłączeniem amplitunera Yamaha RN303D do telewizora LG LED LB671V za pomocą kabla optycznego. Po kilku sugestiach dotyczących sprawdzenia ustawień wejść i wyjść w obu urządzeniach, użytkownik potwierdził, że udało mu się podłączyć sprzęt, wybierając wyjście optyczne w telewizorze, mimo że w instrukcji amplitunera wskazano wyjście coaxial. Ostatecznie połączenie działało poprawnie, umożliwiając odtwarzanie dźwięku telewizyjnego przez kolumny amplitunera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA