logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus C-330 wspomaganie - jak podłączyć orbitrol od wózka widłowego RAK

zabakanal 08 Lut 2018 14:12 8628 12
REKLAMA
  • #1 17022062
    zabakanal
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam,
    na złomie nabyłem orbitrol z wózka widłowego RAK za symboliczną cenę 15zł
    Pytanie:
    jak mam go podłączyć do mojej poczciwej 30-tki i czy wogóle ma ten orbitrol zawory jakieś? (bo nie wiem czy trzeba dorabiać)

Dołączam zdjęcie orbitrola: Ursus C-330 wspomaganie - jak podłączyć orbitrol od wózka widłowego RAKUrsus C-330 wspomaganie - jak podłączyć orbitrol od wózka widłowego RAK
  • REKLAMA
  • #2 17022388
    starka
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Musisz mieć dodatkową pompę hydrauliczną bo nie możesz zasilać wspomagania z podstawowego układu hydraulicznego i nie tylko. Ursus C-330 wspomaganie - jak podłączyć orbitrol od wózka widłowego RAK
  • REKLAMA
  • #3 17022556
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 320
    Odkręć ten dekielek który dociska nakrętki od rurek zasilających i dobrze wyczyść. Przy każdym z wężyków(ucietych rurek) powinna być odpowiednia literka. Literki "A" oraz "B" to zasilanie na siłownik, "T" to zasilanie z pompy a "P" to powrót. W przypadku braku oznaczeń Lewa górna rurka to zasilanie, lewa dolna to powrót a z prawej strony wyjścia na siłowniki. Sprawdź najpierw czy nie ma oznaczeń bo równie dobrze może być zamienione zasilanie z powrotem.
  • #4 17022563
    zabakanal
    Poziom 7  
    pompe mam od MTZ siłownik też a resztę dupereli się dokupi
    Pytanie:
    Czy ten orbitrol ma zawór szokowy bo nie wiem czy mam dokupywać zawór za 200zł
  • REKLAMA
  • #5 17022670
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17022718
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6380
    gromleon napisał:
    Popatrz a ja zawsze myślałem że "T" oznacza tank. A P zasilanie

Byłem świadkiem jak 3 osoby puściły pompe hydrauliczną od bizona w łuparce na obrotach rewersyjnych i ssało powrotem, to dolali olejuponad stan zasysania w tanku, zawór przeciążeniowy przepuszczał przy min ciśnieniu to go dokręcili na sztywno.

Także wyobraźnia domorosłych stulaczy nie opuszcza.
  • #7 17023435
    mateusz33
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Sprawdz jakie oznaczenie ma orbitrol
    OSPC - posiada wszystkie zawory szokowy, przelewowy, ssący, zwrotny
    OSPB - bez zaworów,
  • #8 17024138
    zabakanal
    Poziom 7  
    mateusz33 napisał:
    Sprawdz jakie oznaczenie ma orbitrol
    OSPC - posiada wszystkie zawory szokowy, przelewowy, ssący, zwrotny
    OSPB - bez zaworów,

Ten orbitrol wogóle nie ma oznaczeń, nawet pod pokrywą
  • REKLAMA
  • #9 17026356
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 17026460
    zabakanal
    Poziom 7  
    gromleon napisał:
    No to jak nie ma oznaczeń to trochę ciężko będzie. Szukaj schematów hydrauliki tego wózka .

Ktoś pomoże?
    Mój wujek google gdy mu zadałem to pytanie to oszalał :(
  • #11 17031683
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 320
    Żadnych oznaczeń nawet pod dekielkiem?
    Może jakaś tabliczna jest albo chociaż znaczek?
    Wyczyść go dokładnie z brudu najlepiej szczotką drucianą. Bardzo możliwe że oznaczenia są lecz zamalowane bądź mocno zabrudzone. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma żadnych oznaczeń.
  • #12 17043663
    zabakanal
    Poziom 7  
    Musisz uwierzyć że nie ma oznaczeń
  • #13 17043995
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik nabył orbitrol z wózka widłowego RAK i pyta, jak go podłączyć do ciągnika Ursus C-330. Odpowiedzi wskazują, że konieczne jest posiadanie dodatkowej pompy hydraulicznej, ponieważ nie można zasilać wspomagania z podstawowego układu hydraulicznego. Użytkownik powinien sprawdzić oznaczenia na orbitrolu, które mogą wskazywać na zasilanie i powrót, jednak niektóre osoby zauważają, że ich orbitrol nie ma żadnych oznaczeń. W przypadku braku oznaczeń, sugerowane jest poszukiwanie schematów hydrauliki wózka. Istnieje również pytanie o zawór szokowy w orbitrolu, co może wymagać zakupu dodatkowego zaworu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA