Nie działa w Virgin i działać raczej nie będzie. To zabytek, nie obsługuje UMTS900 na 3G. Jedynie UMTS2100. Jeśli nie jesteś w zasięgu sieci UMTS900 Play lub UMTS900 partnerów RK Play to nie skorzystasz z internetu na nim. Musiałbyś mieć zasięg UMTS2100 Play lub partnerów roamingowych. Play na 2G nie świadczy usług internetowych, routerek łączy się z GSM900 dlatego działają SMS-y. Gdzie chciałeś skorzystać z tego zabytku?
A jak wyglądają ustawienia APN i roamingu na tym E5830? W Gliwicach i Boguchwale Play ma 3G na UMTS2100, pytanie tylko jak sygnał wygląda wewnątrz. Ogólnie korzystanie z niego w dzisiejszych czasach wątpliwe.
Logujesz się w przeglądarce na ten E5830 i tam w panelu zarządzania powinna być możliwość ustawienia APN, dla Virgin to internet. na E5830 i karcie virgin pojawia się zasięg 3G?
sory myślałem e te APN to ustawienia ,wpisałem ale dało przy statycznym a co to jest te uwierzytelnienie bo tam mam do wyboru PAP i CHAP przesyłam sceern czy tak ma wyglądać ?
✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dostępu do internetu w routerze Huawei E5830 w sieci Virgin, mimo że SMS-y działają. Odpowiedzi wskazują, że E5830 nie obsługuje UMTS900, co ogranicza jego funkcjonalność w sieci Virgin, która wymaga zasięgu UMTS2100. Użytkownik został poproszony o sprawdzenie ustawień APN oraz roamingu. Po kilku próbach i wskazówkach dotyczących konfiguracji APN (ustawienie "internet" jako węzeł punktu dostępu), problem został rozwiązany, a internet zaczął działać. Wygenerowane przez model językowy.