CIUKU napisał: U mnie overburning i wszystkie inne funkcje smigają dobrze...tylko z odczytem tych starszych płyt cd czasem jest paaka jak wrzucam jakies stare mp3 by sobie posłuchac...poslucham gdy potem robie odwołanie do plyty...lipa...trzeba wyjmowac i wkładać na nowo...
Kolego longines u mnie pojawia się to po jakiś 2-4 tyg od ins windowsa, jets jakis sposób by wyeliminować?Może zmiane firmware`u pomoże, albo jakies dodatkowe sterowniki??
Cięzko powiedzieć, czy zmiana firmware'u to taka złota recepta. Napewno odświeża sprzęt, ale niekoniecznie musi pomóc. Wiem, ze się narazę wszystkim maniakom automatu "windows update", ale z moich doswiadczeń wychodzi, że nie wszystkie poprawki, które są dostępne muszą byc korzystne dla naszego sprzętu. I gdyby dalej pójść tym śladem, to można by zadać pytanie: Co innego moze powodować, że 3-4 tygodnie po kompletnym skonfigurowaniu i zainstalowaniu wszelkiego nam potrzebnego softu, sprzęt zaczyna się tak, a nie inaczej zachowywać? Logika podpowiada, ze coś co podmienia biblioteki, sterowniki, coś co moze miec wpływ na sprzęt.
Tak na marginesie, moje, identyczne jak Twoje problemy zanikły, gdy przestałem uzywać ServicePack2.
Jeżeli odrzucisz wszystkie inne mozliwe problemy tj. silna fragmentacja dysku twardego, użycie do nagrywania programu dedykowanego przez producenta nagrywarki, wirusy, trojany i inne badziewie, programy rezydentne typu antywirus itp. ... to spróbuj bez SP2 i pochwal się o efektach.
Powodzenia.