logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hp M521 - Fuser rozmazuje toner po wymianie folii, mimo użycia japońskich

Erni90 27 Lut 2018 22:04 972 3
REKLAMA
  • #1 17068726
    Erni90
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam, mam problem z drukarką jak w temacie który polega na tym że folia po wymianie wytrzymuje 2-3 miesiące i zaczyna rozmazywać u góry kartki toner, jest taki jakby z cieniem. Próbowałem różnych folii, przeważnie zakładam japońskie które mają podwyższoną trwałość jednak problem powraca. Zawsze wymieniam panewki wałka dociskowego,wszystko idealnie wyczyszczone, nasmarowana grzałka smarem TF teflonowym który sprawdza mi się od lat przy regeneracji fuserów. Z największą dokładnością wszystko złożone i kupa. Klient dzwoni że zaczyna rozmazywać wydruk, sprawdzam fuser a tam już widać delikatne przetarcia teflonu po bokach na folii. Nigdy nie miałem podobnego problemu i naprawdę nie wiem jak go rozwiązać. Czy to może być spowodowane jakością papieru czy zamiennego tonera?
  • REKLAMA
  • #2 17071466
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 17073306
    Erni90
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Wałek dociskowy mało nie kosztuje, poza tym wygląda jeszcze dobrze, wydaje mi się że jestem w stanie kupić taniej cały fuser regenerowany który będzie działał ok :)
    Mam pytanie co do smaru,czy rzeczywiście ten smar hp jest taki dobry czy to tylko marketing? Zastanawiam się czy smar nie powoduje problemu, może obraca się za ciężko.... w tych kupnych fuserach folia kręciła się zupełnie bez oporu a u mnie lekki opór czuć, ciężko mi to dokładnie wytłumaczyć ale myślę że będzie wiadomo o co chodzi.
  • #4 17073579
    teskot
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 952
    Z własnych doświadczeń wiem, że to problem złożony-folia i smar. Skoro stosujesz dobrej jakości folie to zmień smar. TF jest zbyt lepki (sprawdzone na różnych urządzeniach), a poza tym wbrew temu co gwarantuje producent nie sprawdza się w tym zakresie temperatur.
REKLAMA