logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Boxer 2.2 HDI 2005 - Błąd P0191, tryb awaryjny przy dynamicznym gazie

wojteklysy5 08 Mar 2018 20:15 4722 5
REKLAMA
  • #1 17089791
    wojteklysy5
    Poziom 6  
    Ocena: 14
    witam serdecznie szukam pomocy odnośnie błędu boxer 2.2 hdi 2005 r. błąd P0191
    objawy wciskam dynamicznie gaz wchodzi w tryb awaryjny i pokazuje właśnie ten błąd P0191 regulator ciśnienia paliwa ! to jest chyba na pompie wysokiego ciśnienia ten regulator ?
    dodam że jeśli dodaje gazu delikatnie to mogę nawet jechać 120 km,h i jest ok wymieniłem pompę paliwa w baku filtr paliwa czujnik ciśnienia na listwie i nadal to samo i nie wiem czy mam wymienić regulator na pompie wtryskowej czy raczej to inna przyczyna proszę o pomoc może ktoś miał taki przypadek lub jest mądrzejszy od większości naprawiaczy pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17089870
    mod22
    Poziom 28  
    Ocena: 312
    Wtryskiwacze test na przelew. Być może przelewy za duże i problem z ciśnieniem przy dużym zapotrzebowaniu.Poza tym kontrola ciśnienia CR podczas nagłego przyspieszania.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17090439
    mod22
    Poziom 28  
    Ocena: 312
    Kontrola wysokiego ciśnienia paliwa na szynie CR
  • REKLAMA
  • #5 17090886
    wojteklysy5
    Poziom 6  
    Ocena: 14
    zapomniałem dodać że ten błąd wygląda dokładnie tak == p0191 czujnik regulacji ciśnienia odczyt po za zakresem , problem z układem prądowym == z tym prądowym mogłem troszkę przekręcić ale pojawił się wątek prądowy więc chyba to nie leży problem w pompie wysokiego ciśnienia czy wtrysków tak mi się przynajmniej wydaję ale nie jestem w tych sprawach za mocny a ogólnie nie jestem mechanikiem postanowiłem sprawę wziąć w swoje ręce po auto to mój chleb a problem trwa 4 tygodnie i kilku mechaników nie dało rady !!

Dodano po 6 [godziny] 16 [minuty]:

trochę grzebałem i odłączyłem czujnik temperatury paliwa który jest na filtrze paliwa i zdziwienie silnik ładnie się zbiera nie przerywa i ma moc jednak świeci kontrolka silnika i niestety nie trwało to zbyt długo bo zgasł ale po ponownym odpaleniu to samo , co ma czujnik temperatury paliwa z błędem ciśnienia paliwa już nie daję rady czy zaryzykować i wymienić regulator ciśnienia na pompie ???

Dodano po 17 [godziny] 28 [minuty]:

MAM JESZCZE PYTANIE CZY NP. REGULATOR NAPIĘCIA W ALTERNATORZE MOŻE GENEROWAĆ TAKI PROBLEM BO SPRAWDZIŁEM I OKAZAŁO SIĘ ŻE MA CAŁY CZAS 14 V CZY NA ŚWIATŁACH CZY BEZ WARTOŚĆ SIĘ NIE ZMIENIA ?????

SPRAWDZIŁEM JESZCZE POD JEDNYM KOMPEM I PODOBNIE BŁĄD BRZMI ---- CZUJNIK CIŚNIENIA ODCZYT PO ZA ZAKRESEM , p0191-----
REKLAMA