Witam mam problem z pendrive-m. Otóż kupiłem Sandisk Extreme 32GB USB 3.0 i mam dość niską prędkość na USB 2.0 prędkość nie przekracza 27MB/s ,dla porównania prędkości sprawdziłem na moim starym laptopie compaq presario a900 z systemem windows 7 i było dużo lepiej prędkość na początku nawet czasami 60 -70MB/s widziałem, ale spada i średnia utrzymywała się ponad 40MB/s
Sprawdziłem tak. Wszystkie porty w komputerze i tak samo prędkość nie przekraczała 27MB/s oraz zmieniałem w biosie z USB speed z full na high i to samo. Formatowałem na NTFS , exFAT ,FAT32 nic nie dało. Wszystkie sterowniki po instalowane. O co chodzi to już sam nie wiem ,czy to ma związek z systemem czy co, może ktoś pomóc.
PC
System Windows 10
Xeon l5420
Płyta Asus P5kC
4GB ddr3 kingston
Seagate 250GB SATA II
WDC 1T WD10EZEX-07WN4A0
Sterowniki po instalowane
Test Crystal Disk Mark
Kopiowanie na PC
Kopiowanie na laptopie Presario A900
Sprawdziłem tak. Wszystkie porty w komputerze i tak samo prędkość nie przekraczała 27MB/s oraz zmieniałem w biosie z USB speed z full na high i to samo. Formatowałem na NTFS , exFAT ,FAT32 nic nie dało. Wszystkie sterowniki po instalowane. O co chodzi to już sam nie wiem ,czy to ma związek z systemem czy co, może ktoś pomóc.
PC
System Windows 10
Xeon l5420
Płyta Asus P5kC
4GB ddr3 kingston
Seagate 250GB SATA II
WDC 1T WD10EZEX-07WN4A0
Sterowniki po instalowane
Test Crystal Disk Mark
Kopiowanie na PC
Kopiowanie na laptopie Presario A900