logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przygotować się do rozmowy o pracę na serwisanta komputerowego?

knotkat 14 Mar 2018 16:41 2904 5
REKLAMA
  • #1 17102747
    knotkat
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Jutro mam rozmowę o pracę, jako serwisant komputerowy. To jest moja pierwsza rozmowa o pracę i lekko się stresuję. Jakie mogą być pytania, i jak się przygotować. Posiadam kwalifikacje e12/13/14.
  • REKLAMA
  • #2 17102818
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 17102993
    knotkat
    Poziom 2  
    Sprawdzam czy, zasilanie jest podłączone, piny, oraz wejście zasilające płytę główną.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17103043
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 963
    Witam.
    Zależy gdzie trafisz na serwis: do "wymieniaczy" czy do serwisu z prawdziwego zdarzenia.
    Przykładowe pytania:
    - z czego składa się komputer stacjonarny (podstawowe podzespoły)?
    - jakie napięcia są dostarczane przez zasilacz do PC?
    - podstawowe elementy elektroniczne (rezystory, kondensatory, cewki itp.) - ich jednostki, oznaczenia itp.,
    - na co zwracać uwagę przy składaniu zestawu komputerowego (dobór podzespołów)?
    - co to jest reballing?
    - ile chciałby Pan zarabiać i dlaczego tak dużo? :)
    Nie stresuj się zbytnio - jeśli masz zdolności komputerowe i potrafisz naprawić to i owo, powinieneś sobie poradzić bez problemu.
    Pozdrawiam i powodzenia życzę. ;)
  • REKLAMA
  • #5 17103068
    knotkat
    Poziom 2  
    Dzięki,miłe słowa zawsze spoko.
    A o napięciu z tego co wiem,jest 12v/3,3v,5v,reballing pierwsze słyszę ale warto przestudiować. Reszta to jakoś dałem rade
  • #6 17103154
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    Hmm nie wiesz co to reballing to się dowiedz bo to akurat w prawdziwym serwisie się robi ;) O narzędziach pracy pobieżnie chociaż poczytaj, mierniki, testery, karty diagnostyczne, ale też stacje lutownicze, hot airy itp. Jakoś tam warsztat musisz ogarniać.
    Tak ogólnie mało czasu sobie dałeś ale poczytaj choćby tu parę stron tematów pobieżnie. Kilkanaście tematów da ci ogląd na to co i jak się psuje i jak to z grubsza można sprawdzić.
REKLAMA