OK dzięki za podpowiedź, dziś będę montował i dam znać...bo w zasadzie wszystko śmiga pozostał ten rezystor aby otwierał samochód, napisze później czy hula.
1 Etap zakończony samochód zamyka się bez problemu z uniwersalnego centralnego.
Ja zastosowałem centralkę Proxima.
Centralka podpinam sterowanie masami, w moim przypadku przewody z centralki które należało wykorzystać to:
- biały zamyka
- biało-czarny otwiera - tu należy dodatkowo zastosować rezystor ja dałem 200 Ohm 3 Wat
- żółty i żółto-czarny łączmy z czarnym - masą
- czerwony stały plus
Tak to wygląda na foto:
Ja rezystor i przewody lutowałem daje to pewne połączenie, następnie zaizolować.
Podpięcie w samochodzie - Seat Ibiza 3 2003r.
Podpinam się w kostkę pomiędzy drzwiami a kabiną auta, dokładnie w przewód żółto-niebieski ten najcieńszy tutaj wpinamy przewód biały - zamykanie oraz w ten sam przewód wpinamy biało-czarny z rezystorem otwieranie - i gotowe centralny zamyka i otwiera samochód.
Wykorzystałem dodatkowo przewód fioletowy z centralki Proxima do podpięcia kierunkowskazów - dzięki temu zamknięci daje jedno miganie kierunkami a otwarcie dwa razy migają.
Fioletowy przewód z centralki wpinam w kostkę nad nogami w samochodzie za bezpiecznikami jak na foto:
Pozostało jeszcze z komfortu podpiąć domykanie szyb w momencie jak zamykam samochód, ale jeszcze nie wiem w który przewód podać komfort który daje impuls masy 25s.
P.S czy ktoś orientuje się w który przewód wpiąć komfort na domknięcie szyb ??
P.S czy ktoś orientuje się w który przewód wpiąć komfort na domknięcie szyb ??
Masz taką opcję "z kluczyka"?
Nie wiem centralny uniwersalny zamontowany bo padł pilot z kluczyka, ale jak podpinałem centralny uniwersalny to szyby poszły w górę po zamknięciu, tak czy siak z 4 przewodów 3 są do testu któryś odpowiada za domykanie.
Nie rozumiemy się.
Sprawdź, czy działa "z Kluczyka" i jeśli tak, to wystarczy w sterowniku zrobić domykanie przewodem zamka - dłuższy impuls przekaźnika.
Nie rozumiemy się.
Sprawdź, czy działa "z Kluczyka" i jeśli tak, to wystarczy w sterowniku zrobić domykanie przewodem zamka - dłuższy impuls przekaźnika.
OK Sprawdzę.
Dodano po 10 [godziny] 46 [minuty]:
Sprawdziłem, po włożeniu kluczyka w drzwi i przekręceniu w prawo (zamykanie) obie szyby zamykają się.
Podpiąłem przewód komfort (szary z centralki - komfort - daje sygnał masy 25 sekund) pod przewód zamakania i teraz już wszystko jest poprawnie, jak na pilocie klik zamykanie samochodu szyby również zamykają się.