Witam.Mam problem z klimatyzacją w samochodzie toyota corolla e12, dzisiaj klimatyzacja została nabita. Po włączeniu klimatyzacji wentylatory chłodnicy załączają się (tak jak powinno być) i chodzą przez kilkadziesiąt sekund po czym się wyłączają na 10 sekund i ponownie załączają i tak przez cały czas podczas gdy klimatyzacja jest włączona.Z tego co wiem wentylatory chłodnicy powinny chodzić bez przerwy przy włączonej klimatyzacji obserwowałem to na samochodzie dziewczyny z takim samym silnikiem tam wentylatory się nie wyłączają również według mnie klimatyzacja w moim samochodzie chłodzi nieco słabiej niż w samochodzie dziewczyny myślę że ma na to wpływ przerywana praca wentylatorów.
Bardzo proszę o pomoc bo jestem w tych sprawach kompletnie zielony, jeżeli gdzieś na forum była mowa o takim problemie proszę o informację ja osobiście nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc.
Bardzo proszę o pomoc bo jestem w tych sprawach kompletnie zielony, jeżeli gdzieś na forum była mowa o takim problemie proszę o informację ja osobiście nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc.
Moderowany przez CameR:Mało danych na temat ciśnień w układzie.
Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników.