logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

fiat bravo 1.9 mjtd 150KM - Regulator ciśnienia paliwa

MrChewe 16 Kwi 2018 10:54 2082 6
REKLAMA
  • #1 17170354
    MrChewe
    Poziom 8  
    Ocena: 13
    Witam,
    Potrzebuję waszej pomocy, czy jeżeli regulator na pompie wysokiego ciśnienia (0jak nie będzie zasilany) to będzie puszczał maksymalne ciśnienie na listwę ,czy odetnie na przelew,
    mam problem ponieważ pompa przelewa na powrót błędów w kompie brak ,ciśnienia na listwie też brak
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17170568
    MrChewe
    Poziom 8  
    Ocena: 13
    Dzięki, to już wszystko jasne :)
  • REKLAMA
  • #4 19676502
    szwagier81
    Poziom 15  
    Ocena: 142
    co było przyczyną, bo też mam ten problem
  • REKLAMA
  • #5 20533915
    michja719
    Poziom 5  
    Witam mam taki sam problem jak to rozwiazaliscie
  • #6 20533972
    szwagier81
    Poziom 15  
    Ocena: 142
    U mnie okazało się że wtryskiwacz puszczał i przelewem całe ciśnieni traciło się
  • #7 20533976
    michja719
    Poziom 5  
    Ja wtryskiwacze mam sprawdzone a jak rozciąłem regulator ciśnienia i zrobiłem z niego taka zaślepkę zgiolem powrót i odrazu ciśnienie się pojawiło trzy pompy podmienialem nowy regulator ( chyba że nowy padnięty)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o działanie regulatora ciśnienia paliwa w pompie wysokiego ciśnienia w Fiacie Bravo 1.9 MJTD, zastanawiając się, czy brak zasilania spowoduje maksymalne ciśnienie na listwie czy odcięcie na przelew. Odpowiedź wskazuje, że regulator w przypadku braku zasilania puści maksymalne ciśnienie. Inni użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami, wskazując na problemy z wtryskiwaczami, które mogą powodować utratę ciśnienia. Jeden z użytkowników rozwiązał problem, modyfikując regulator ciśnienia, co przywróciło ciśnienie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA