Dzień dobry.
Skrótem:
PC Windows 7 Home Premium OEM, nie moge okreslić czy wersja 32x czy 64x, chyba składak.
1. Klientka po przeprowadzkach nie posiada klucza ani płyt,
2. Przy starcie systemu zachodzi akcja "windows is loading files", nastepuje próba automatycznej naprawy, wynik:
"Znaleziono główną przyczynę:
-------------------------------
Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania mimo wykonania kilku prób nie
może okreslić przyczyny problemu."
3. Rozwiązania w internecie nie znalazłem.
4. Wyjąłem HDD, włożyłem do komputera obok, odczytałem klucz KeyFinderem,
5. Mam orginalną własną płytę z Windows 7 Home Premium 64x, ale przy próbie naprawy komputer informuje:
"Ta wersja opcji odzyskiwania systemu jest niezgidna z wersją systemu Windows, który próbujesz naprawić. Spróbuj użyć dysku odzyskiwania, który jest zgodny z tą wersją systemu Windows",
6. Przez moment nawet udało mi się (nie mam pojęcia jak bo nagle zadziałało) uzyskać efekt odzyskanego systemu:
"Windows
(odzyskany)"
... do wyboru.
Ale po kliknięciu wyświetla informajcę że mam "uruchomić ponownie i wykonać naprawdę" czyli od początku.
Moje pytanie brzmi:
a. Czy jest sposób na naprawdę błędu bez formatowania dysku?
b. Dlaczego moja płyta nie działa na tym komputerze? Czy to znak że na komputerze zainstalowano Win7 32x? To mało prawdopodobne bo domyślne są 64x, a moja klientka nie jest osobą wymagającą specjalncyh warunków pracy.
Dziękuję.
Skrótem:
PC Windows 7 Home Premium OEM, nie moge okreslić czy wersja 32x czy 64x, chyba składak.
1. Klientka po przeprowadzkach nie posiada klucza ani płyt,
2. Przy starcie systemu zachodzi akcja "windows is loading files", nastepuje próba automatycznej naprawy, wynik:
"Znaleziono główną przyczynę:
-------------------------------
Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania mimo wykonania kilku prób nie
może okreslić przyczyny problemu."
3. Rozwiązania w internecie nie znalazłem.
4. Wyjąłem HDD, włożyłem do komputera obok, odczytałem klucz KeyFinderem,
5. Mam orginalną własną płytę z Windows 7 Home Premium 64x, ale przy próbie naprawy komputer informuje:
"Ta wersja opcji odzyskiwania systemu jest niezgidna z wersją systemu Windows, który próbujesz naprawić. Spróbuj użyć dysku odzyskiwania, który jest zgodny z tą wersją systemu Windows",
6. Przez moment nawet udało mi się (nie mam pojęcia jak bo nagle zadziałało) uzyskać efekt odzyskanego systemu:
"Windows
(odzyskany)"
... do wyboru.
Ale po kliknięciu wyświetla informajcę że mam "uruchomić ponownie i wykonać naprawdę" czyli od początku.
Moje pytanie brzmi:
a. Czy jest sposób na naprawdę błędu bez formatowania dysku?
b. Dlaczego moja płyta nie działa na tym komputerze? Czy to znak że na komputerze zainstalowano Win7 32x? To mało prawdopodobne bo domyślne są 64x, a moja klientka nie jest osobą wymagającą specjalncyh warunków pracy.
Dziękuję.