Witam wszystkich, jestem posiadaczem peugeota 607 2.2 HDI automat. Ostatnio robi mi poważne problemy. Pali od razu bez względu na temperaturę, ale po ułamku sekundy zaczyna nie równo pracować. Gdy próbuje ruszyć to nie wchodzi w ogóle na obroty i nie ma siły z miejsca ruszyć, a czasami nawet zgaśnie. Byłem już u 2 mechaników ale obaj chcieli remont silnika robić …..
Pod maską zauważyłem że po odpaleniu od razu zamyka mi klapy Swirl. Jak ściągnę z elektrozaworu wężyk podciśnienia to dźwignia Swirl wraca do normalnego położenia i silnik chodzi znowu równo. Można też normalnie jechać tylko trochę mocy brakuje i trochę kopci. Dodam że nie wyrzuca żadnych błędów. Co można z tym problemem zrobić? Miał może ktoś coś podobnego?
Pod maską zauważyłem że po odpaleniu od razu zamyka mi klapy Swirl. Jak ściągnę z elektrozaworu wężyk podciśnienia to dźwignia Swirl wraca do normalnego położenia i silnik chodzi znowu równo. Można też normalnie jechać tylko trochę mocy brakuje i trochę kopci. Dodam że nie wyrzuca żadnych błędów. Co można z tym problemem zrobić? Miał może ktoś coś podobnego?