Witam, od dluzszego czasu probuje skonfigurowac cztery dekodery do pracy z konwerterem Unicable II firmy Iverto - konwerter na pewno dobry, kupiony w sklepie internetowym Satsklep, razem z polecanymi rozgaleznikami blue line. Mam dwa dekodery NC: Ultrabox 4k i Mediabox, oraz dwa Polsatu: Evobox i HD 5500s. Podlaczone po dwa (Mediabox i Evobox do jednego TV, Ultrabox i HD5500s do drugiego TV.) do dwoch telewizorow. Wszystko podlaczone do jednej anteny satelitarnej, duzej, 120cm, Sila sygnalu i jakosc sa w porzadku, kable sa nowe, ale jakos to nie chce dzialac. Podlaczylem Evobox jako pierwszy, dziala bez zarzutu po wybraniu trybu Evobox1, lub Evobox2, co nie wybiore i tak dziala. Jako drugi podlaczylem Utrabox - niestety nie dziala, tzn dziala tylko wtedy kiedy Evobox jest odlaczony od anteny, ale nawet wtedy musze praktycznie codziennie ponawiac instalacje zaczynajac do wyboru anteny - tryb jednokablowy, test - wszystkie osiem czestotliwosci na zielono, zapisz, pobiera kanaly i dziala dopoki go nie wylacze. Nastepnego dnia cala zabawe trzeba ponawiac od poczatku. Zeby podlaczyc wszystkie cztery dekodery nawet mowy nie ma - po prostu nie wiem jak to wszystko skonfigurowac. Czy kazdy z dekoderow musi dzialac na innych czestotliwosciach? Z tych 24 ktore sa do wyboru wg instrukcji? Bylbym wdzieczny za fachowa porade, co wybrac w ustawieniach dla tych czterech konkretnych dekoderow. Probowalem to jakos sam ogarnac ale chyba mnie to przerasta... Mam cztery dekoder a w praktyce jakbym mial tylko NC plus, Domyslam sie ze cos robie zle, probowalem zmieniac czestotliwosci w Ultrabox - bo w Evobox sie nie da, sa podobno sztywno zaprogramowane. Pozdrawiam.