logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pompa białoruska wyłącza przetwornicę - długość kabla?

PieknyK 05 Cze 2018 13:52 1029 8
REKLAMA
  • #1 17259420
    PieknyK
    Poziom 4  
    Ocena: 22
    Witam. Mam działkę poza miastem z dala od przyłączy. Działka ma system wyspowy fotowoltaiczny. Na działce jest studnia i jest głównie używana do podlewania ogrodu. Dawniej stosowałem różne pompy lecz ostatnio nabyłem pompę białoruska. Jednak po podłączeniu do przetwornicy chodzi 2 sekundy a przetwornica wyłącza się. Moja przetwornica może być używana do urządzeń do 350wat a pompa ma zaledwie 225 w. Jednak pewnym problemem może być długość kabla bo muszę 2 przedluzaczami ją podpinac. Może to jest problem. Ktoś z szanownych elektryków doradzi? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17259458
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17259515
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17259557
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 17259691
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada system wyspowy fotowoltaiczny na działce, gdzie używa pompy białoruskiej do podlewania ogrodu. Po podłączeniu pompy do przetwornicy o mocy 350VA, przetwornica wyłącza się po 2 sekundach, mimo że pompa ma moc 225W. Problem może wynikać z długości kabla, ponieważ użytkownik używa dwóch przedłużaczy. Użytkownicy forum sugerują, że pompa przy rozruchu pobiera więcej mocy, co przekracza możliwości przetwornicy. Rekomendacje obejmują zmianę przetwornicy na model o mocy 500W lub większej, aby zapewnić prawidłowe działanie pompy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA