logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE50F6500 nie załącza sie mruga dioda stand by

anglers 19 Cze 2018 22:18 13974 4
REKLAMA
  • #1 17285652
    anglers
    Poziom 9  
    Witam
    Mam taki problem . Nie mogę uruchomić telewizora Samsung UE50F6500 W stanie stand by po wciśnięciu włączenia na pilocie czerwona dioda zaczyna mrugać i słychać charakterystyczne cykanie . Przedtem zdarzało się to, ale wystarczyło odłączyć telewizor z gniazda 230 V lub odczekać 2-3godz i było ok . Teraz niestety od wczoraj nie chce się załączyć . Poniżej wstawiłem krótki film z usterką. Kolega miał podobnie tylko że w innym modelu i ponoć wymienili włącznik z tą diodą . Ja stawiałem na jakiś kondensator Czy miał ktoś podobny przypadek ? Dziękuje za informację Pozdrawiam

• REKLAMA
  • #2 17285833
    ganitu
    Poziom 25  
    Ocena: 192
    Proponuję obejrzeć kondensatory elektrolityczne w zasilaczu czy nie są spuchnięte i napięcia wyjściowe z zasilacza ,czy jest 5V i 12V przy włączonej i wyjętej wtyczce do modułu MB
  • REKLAMA
  • #3 17353719
    ry0ka
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Mam dokładnie taki sam problem co wyżej opisany , stalo mi się to 2 dni temu tyle ze w tv z 2011 roku samaung ue55d6000 tyle ze nie mam nawet miernika w domu :)
  • REKLAMA
  • #4 17355097
    Krzysiek_1
    Poziom 20  
    Ocena: 82
    ry0ka napisał:
    nie mam nawet miernika w domu :)

To jakiego rodzaju pomocy oczekujesz na tym forum?
  • #5 17355311
    buli1
    Poziom 25  
    Ocena: 293
    anglers napisał:
    Ja stawiałem na jakiś kondensator Czy miał ktoś podobny przypadek ? Dziękuje za informację Pozdrawiam

To sobie stawiaj na co chcesz.

Jakieś podstawy?? Zrobiłeś cokolwiek?? jakieś pomiary??
    ps. na forum jest mnóstwo podobnych tematów...wystarczy trochę poszukać i wyciągnąć jakieś wnioski, posprawdzać i wtedy ewentualnie założyć temat.

(wypadało by np... zdjąć tylna obudowę i np. odpiąć płytę główna od zasilacza i uruchomić tv czyli po prostu włożyć wtyczkę do gniazdka i już cos Ci to powinno pomoc).
    Drugi kolega to samo.
REKLAMA