logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeniesienie kanałów z NICEWAY WM080G na NICE ERA P VIEW bez dostępu do rolet/TT2N

krzysztofb 02 Lip 2018 22:02 3711 2
REKLAMA
  • #1 17309319
    krzysztofb
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Zakupiłem pilot NICE ERA P VIEW który ma zastapić pilot NICEWAY WM080G. Czy można prosić o podpowiedż czy jest możliwość przerzucenia zaprogramowanych kanałów z pilota WM080G na ERA P VIEW bez dostawania się do poszczególnych rolet i do centrali TT2N ? W instrukcji pilotów nie można tego znależć.

Pozdrawiam
    Krzysztof
  • REKLAMA
  • #2 17309500
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3615
    Może się mylę ale mimo zawiłych funkcji oba piloty oparte są na systemie FLOR, czyli rzeczy bez możliwości klonowania pilotów. Wszelkie bardziej zaawansowane operacje na tym systemie (np. programatorem O-BOX) sprowadzają się w uproszczeniu do katalogowania pilotów, grupowym wpisywaniu ich do odbiorników oraz tworzeniu bazy danych certyfikatów.
    Wiec prawdopodobnie czeka cię wizyta z pilotem przy każdej rolecie.
    Zdaje się jedyne ułatwienie to możliwość dopisywania kanałów pilota za pomocą już dopisanego, ale jeśli masz strefy i funkcje grupowe (a na dodatek systemy roletowe mogą pracować w kilku możliwych trybach radia), to takie zdalne dopisywanie może przy pomyłce prowadzić do niezłego bałaganu (nawet przy 4 kanałach i kilku bramach okrutnie łatwo o pomyłkę).
    Ale - nie jestem supespecem od FLOR - może koledzy coś dodadzą.
  • #3 17312730
    krzysztofb
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Problem rozwiązany dzięki pomocy Pana Piotra z NICE POLSKA :)
    Nie da się przekopiować pomiędzy pilotami ale można dorzucić kolejny pilot do centrali TT2N bez potrzeby rozbiórki rolet nawet.
    U mnie zadziałało bezbłędnie krótki opis poniżej. W opisie jest że trzeba widzieć mrugnięcia na centrali TT2N, Ja odliczyłem określony czas - zadziałało.

1. Nacisnąć i przytrzymać naciśnięty przycisk ■ nowego nadajnika (co najmniej przez 5 sekund) aż do zauważenia długiego mignięcia na centrali TT2N (wystarczy odliczyć do 5s), a następnie zwolnić przycisk ■.
    2. Nacisnąć powoli trzykrotnie przycisk ■ starego, już zapamiętanego nadajnika.
    3. Nacisnąć ponownie przycisk ■ nowego nadajnika, zwolnić przycisk przy pierwszym z 3 mignięć długich, co potwierdza zapamiętanie (wystarczy odliczyć do 1s i puścić).
REKLAMA