Dzień dobry, mam problem. System startuje do ładowania windowsa, jak ma odpalić pulpit to czarny ekran, mam dwa monitory sprawdzałem na obydwu - to samo. Wiatraki się kręcą. Nagle podczas większego obciążenia (załadowała sie gra) pojawiły się szare paski pionowe, zresetowałem komputer i już się nie włączył, wisi czarny ekran. Obawia mnie tylko fakt ze przy włączonym komputerze jak wyciągam ram to nie piszczy, ma to jakieś znaczenie? Serdeczna prośba o pomoc bo potrzebuje go do pracy...
Opis komputera:
01- Asrock p67pro, jaki bios niestety nie wiem
02- Typ i częstotliwość procesora - i5-3470
03- Zainstalowana pamięć (pojemność i timingi). - 12gb 1333
04- Typ karty graficznej. - r9 270x
05- Marka i moc zasilacza (o ile brak możliwości podania danych z pkt 06, a
zachodzi podejrzenie, że PSU może stanowić przyczynę problemów). - corsair, konkretnie sprawdzę i edytuje post
06- Napięcia zasilacza (najlepiej sprawdzone miernikiem/woltomierzem). - niestety nie mam jak
07- Temperatury podzespołów (powinny być sprawdzone termometrem). - w biosie pokazuje około 40st na płycie i karcie
08- Jeśli problem dotyczy innych elementów w komputerze - także ich markę
i model. - nie mam pojęcia..
09- Rodzaj zainstalowanego systemu operacyjnego (SP, 32bit, 64bit). Win7 64bit
12- Opis dźwięków (beep code) z głośniczka systemowego. - niestety brak, nawet jak wyciągam kości ramu przy włączonym PC..
Opis komputera:
01- Asrock p67pro, jaki bios niestety nie wiem
02- Typ i częstotliwość procesora - i5-3470
03- Zainstalowana pamięć (pojemność i timingi). - 12gb 1333
04- Typ karty graficznej. - r9 270x
05- Marka i moc zasilacza (o ile brak możliwości podania danych z pkt 06, a
zachodzi podejrzenie, że PSU może stanowić przyczynę problemów). - corsair, konkretnie sprawdzę i edytuje post
06- Napięcia zasilacza (najlepiej sprawdzone miernikiem/woltomierzem). - niestety nie mam jak
07- Temperatury podzespołów (powinny być sprawdzone termometrem). - w biosie pokazuje około 40st na płycie i karcie
08- Jeśli problem dotyczy innych elementów w komputerze - także ich markę
i model. - nie mam pojęcia..
09- Rodzaj zainstalowanego systemu operacyjnego (SP, 32bit, 64bit). Win7 64bit
12- Opis dźwięków (beep code) z głośniczka systemowego. - niestety brak, nawet jak wyciągam kości ramu przy włączonym PC..